Διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» για την ομάδα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού που ανακοίνωσε χθες (8/7) δύο προσθήκες στο ρόστερ της ενόψει της νέας σεζόν. Αρχικά το «τριφύλλι» ενέταξε στο δυναμικό του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αποκτώντας τον Απόστολο Γεωργαρά από τον ΝΟ Πατρών. Ο 18χρονος περιφερειακός αγωνίστηκε την παρελθούσα σεζόν για πρώτη χρονιά στην Α1 με τον ΝΟ Πατρών. Κατέγραψε 24 συμμετοχές με απολογισμό 50 τέρματα και αποκορύφωμα το εντός έδρας ματς της πρώτης φάσης με τον Απόλλωνα, όπου πέτυχε και τα οκτώ γκολ της ομάδας του!

Ακολούθως οι «πράσινοι» απέκτησαν και τον 24χρονο Νίκο Κουρούβανη, ο οποίος έχει περάσει όλη την καριέρα του στη Βουλιαγμένη. Ο έμπειρος περιφερειακός, ο οποίος κατέκτησε με την εθνική εφήβων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018, είχε την παρελθούσα σεζόν 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με απολογισμό 32 γκολ.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τον Γεωργαρά έχει ως εξής:

«Σε μια πολύ σημαντική μεταγραφική προσθήκη προχώρησε το τμήμα πόλο του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν, καθώς έδωσε τα χέρια με τον Απόστολο Γεωργαρά.

Ο 18χρονος περιφερειακός συμφώνησε και εντάχθηκε στο «τριφύλλι» συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση καθώς με το σκουφάκι με το «τριφύλλι» είχε αγωνιστεί και ο θείος του Μάκης Γεωργαράς, ενώ πολίστας στον ΝΟΠ ήταν και ο πατέρας του Ντίνος.

Ο Απόστολος Γεωργαράς αγωνιζόταν στον ΝΟ Πατρών από 6 ετών και έχει ζήσει σημαντικές στιγμές ενώ είναι διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Κ19 και Κ20.

Σε ό,τι αφορά τον ΝΟ Πατρών ήταν από τα βασικά στελέχη στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία αλλά και στην άνοδο από την Α2 ενώ σε επίπεδο ακαδημιών συμμετείχε στην ομάδα που πήρε την Τρίτη θέση στο Εφηβικό το 2021 και στο Παιδικό το 2019.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Γεωργαράς τόνισε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στον Παναθηναϊκό και κατά κάποιο τρόπο συνεχίζω την οικογενειακή παράδοση καθώς είχε αγωνιστεί και ο θείος μου στον Σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους για τα επόμενα χρόνια και θέλω να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό”».

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τον Κουρούβανη έχει ως εξής:

«Σε μια πολύ σπουδαία μεταγραφική κίνησε προχώρησε ο Παναθηναϊκός στο πόλο, καθώς ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του, τον Νίκο Κουρούβανη.

Ο σημαντικός διεθνής πολίστας ήρθε από τον ΝΟ Βουλιαγμένης (γέννημα-θρέμμα) στον Παναθηναϊκό με σκοπό να ανέβει ακόμα περισσότερο η ποιότητα του «τριφυλλιού».

Πρόκειται για έναν παίκτη που ήταν παρόντας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες της Βουλιαγμένης και αναμφίβολα προσδίδει ξεχωριστή αίγλη στο «πράσινο» ρόστερ.

Αγωνίζεται κυρίως στη δεξιά πλευρά με αξιόπιστο σουτ από απόσταση και οργανωτικές ικανότητες με τη μπάλα στο χέρι.

Ο 24χρονος περιφερειακός παίκτης ήταν στην Εθνική Εφήβων όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2018 και θεωρείται ένας από τους καλύτερους πολίστες της γενιάς του.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Νίκος Κουρούβανης ανέφερε: “Είναι τιμή και χαρά που εντάσσομαι στον Παναθηναϊκό και σίγουρα είναι ιδιαίτερη η στιγμή για μένα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος Σύλλογος και εγώ από πλευράς μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάμε το τμήμα πόλο ένα βήμα παραπέρα. Εύχομαι να έχουμε μια γεμάτη σεζόν, χωρίς τραυματισμούς και με πολλές νίκες”.