Συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων στο πλαίσιο του Erasmus Sports

Τον Δήμαρχο της πόλης της Πορτογαλίας Sardoal, Miguel Borges, αλλά και  εκπροσώπους της Ιταλίας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας, που βρέθηκαν στα Χανιά για τον σχεδιασμό του προγράμματος «Blue-Green Exercise», στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus Sports, υποδέχθηκαν χθες στο Δημαρχείο Χανίων οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, και Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης. Κατά τη συνάντηση παρούσα ήταν και Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Κατερίνα Κουνελάκη.

Το πρόγραμμα «Blue-Green Exercise» αφορά στις εκδηλώσεις αθλητισμού, που θα διεξαχθούν στην πόλη μας από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για όλους, απευθύνεται κυρίως σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών και άτομα, που δεν γυμνάζονται, καθώς και αθλητικές δράσεις κυρίως στη φύση, πρωτότυπους τρόπους άσκησης, όπως SUP Yoga, Pilates, Snorkelling και Αθλοπαιδιές εντός και εκτός νερού, σεμινάρια ψυχολογίας, με σκοπό την τόνωση της ευεξίας μέσα από την ήπια άσκηση και την οικοψυχολογία για την ενίσχυση των εσωτερικών κινήτρων και την ανάπτυξη της άσκησης για την υγεία και την ευεξία.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο ΝΠΣ Άνεμος Χανίων και εταίροι η Περιφέρεια Μάλτας (Regjun Tramuntana), η Περιφερειακή Ενότητα Πορτογαλίας Comunidade Intermunicipal do Médio Tejo και ο Οργανισμός Trekkify.