Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων. Τον Δήμαρχο στην επίσκεψή του συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χανίων, Τάσος Αλόγλου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ύστερα από πρόσκληση της Α.Θ. Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, ο κ. Σημανδηράκης συμμετείχε σε γεύμα που παρατέθηκε στην Πατριαρχική Τράπεζα, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τους συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θέρμο κλίμα, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία των Χανίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συμπόρευσης Δήμου και τοπικής Εκκλησίας προς την κατεύθυνση κάλυψης των αυξημένων κοινωνικών αναγκών.

Με τη σειρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε την ιδιαίτερη αγάπη για τα Χανιά και την Κρήτη και απέστειλε εγκάρδιες ευχές για Καλή Ανάσταση αλλά και επιτυχία στο έργο του Δημάρχου στον Δήμο Χανίων.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, αναμνηστική φωτογραφία του ίδιου του κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη, στιγμιότυπο που απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του β’ κτιρίου της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι, τον Μάρτιο του 1995, καθώς επίσης και ένα κιτίο με χανιώτικα προϊόντα.