1926: Η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική δια νόμου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών.

1927: Περικόπτονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, για να καλυφθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

1930: Το Ελληνικό Κράτος κάνει αποδεκτή τη δωρεά των κληρονόμων του Εμμανουήλ Μπενάκη για την ίδρυση μουσείου στη γωνία της λεωφόρου Βασ. Σοφίας και της οδού Κουμπάρη.

1943: Επιχείρηση Κιμάς: Βρετανικό υποβρύχιο βγαίνει στην επιφάνεια της Μεσογείου, στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας, και εναποθέτει έναν νεκρό άντρα με ψεύτικα σχέδια εισβολής και ντυμένο ως Βρετανό στρατιωτικό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών.

1944: Εκλέγονται οι αντιπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης.

1945: Ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν αυτοκτονούν με δηλητήριο, μία ημέρα μετά τον γάμο τους, στο οχυρό του Φύρερ (Βερολίνο), καθώς οι Σοβιετικοί απείχαν γύρω στα 500 μέτρα από το κτίριο της Καγκελαρίας και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έπαιρνε οριστική τροπή.

1954: Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει τις Σοφάδες Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα και να τραυματιστούν 117.

1973: Τέσσερις στενοί συνεργάτες του Ρίτσαρντ Νίξον υποβάλλουν την παραίτησή τους, αντιδρώντας στις έντονες φημολογίες ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση Γουοτεργκέιτ. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε τηλεοπτική δήλωσή του, αναλαμβάνει προσωπικά τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την υπόθεση, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι γνώριζε τυχόν προσπάθειες των συνεργατών του για τη συγκάλυψή της.

1982: Στην Ελλάδα, αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

1993: Το CERN ανακοινώνει ότι τα πρωτόκολλα του παγκόσμιου ιστού θα είναι ελεύθερα.

2001: Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Ντένις Τίτο, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που κάνει ταξίδι στο διάστημα ως τουρίστας.

2007: Η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» εξαπολύει επίθεση με 30 σφαίρες και χειροβομβίδα στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας.

2011: Αφήνει την τελευταία του πνοή ο Έλληνας αντιστασιακός, Λάκης Σάντας, που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη τη νύχτα της 30ής προς 31 Μαΐου 1941.