Πλούσια συγκομιδή μεταλλίων, με… άρωμα γυναίκας, για το ελληνικό τζούντο στο Telavi Cadet European Cup 2024 που έγινε στην Γεωργία. Δύο χρυσά μετάλλια, ένα χάλκινο, τρεις πέμπτες θέσεις αλλά και δεύτερη θέση στην κατάταξη των γυναικών, πίσω από τη διοργανώτρια χώρα, ήταν ο απολογισμός για τη χώρα μας, σε μια διοργάνωση όπου πήραν μέρος 200 συμμετέχοντες από 14 χώρες.

Ο εθνικός μας ύμνος στο Sport Palace Telavi ήχησε για λογαριασμό των Σοφία Ματζηρίδη στα -63 κιλά και Βερονίκη Ιωσηφίδου στα -52 κιλά, ενώ η Ελένη Ταξίδου ήταν 3η επίσης στην κατηγορία των -63 κιλών. Στο κατώφλι των χάλκινων μεταλλίων έφτασαν οι Άγγελος Κωστελίδης (-90κ.), Ηλέκτρα Ευαγγελία Μητακίδου (-70κ.) και Νικόλαος Νικολαΐδης (+90κ.). Την ίδια στιγμή, στην κατάταξη των γυναικών, η Ελλάδα κατέλαβε την 2η θέση (2-0-1) πίσω από τη διοργανώτρια Γεωργία (2-3-10).
Για τις Ιωσηφίδου και Ταξίδου αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο σε διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο (EJU), ενώ η Ματζηρίδη, νωρίτερα μέσα στη χρονιά ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Αττάλειας.

Η Ιωσηφίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με απολογισμό τρεις νίκες (στον τελικό νίκησε με Waza-ari στο Golden Score την Καραϊσβίλι από την Γεωργία), όπως και η Ματζηρίδη (στον τελικό επικράτησε επίσης με Waza-ari της Νατελαούρι από την Γεωργία), ενώ δύο νίκες είχε η Ταξίδου.

Προπονητής της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση του Τέλαβι, ήταν ο Ντούρου Γκόγκουα, ενώ η ελληνική διαιτησία εκπροσωπήθηκε από τους Δημήτριο Παπαδημητρίου και Βασίλειο Τοπαλίδη.