Ημερίδα για την πρώιμη ανίχνευση αναπτυξιακών δυσκολιών με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης   

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, τα τελευταία χρόνια, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης προς τον «άλλο», τον διαφορετικό, όχι μια κοινωνία ανταγωνισμού. Μια κοινωνία αλληλεγγύης σημαίνει ότι κανείς δεν είναι μόνος στις δυσκολίες της ζωής, ούτε οι γονείς ούτε το παιδί είναι μόνοι», τόνισε το Σάββατο 27-4-2024, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας την ημερίδα με θέμα «Πρώιμη ανίχνευση, σύγχρονες τάσεις και προοπτικές παρέμβασης», που έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων  Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως είναι αναγκαίο «όλες οι δομές της εκπαίδευσης, με την υποστήριξη της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, να ενισχυθούν στην κατεύθυνση της διαχείρισης της διαφορετικότητας των μαθητών, η οποία πολλές φορές έγκειται σε κοινωνικούς ή ατομικούς παράγοντες». Σημείωσε μάλιστα πως «η μεγάλη πρόκληση για ένα εκπαιδευτικό σύστημα είναι σίγουρα να ενεργήσει έτσι ώστε η κάθε είδους διαφορετικότητα μέσα στο σχολείο να μη μετατραπεί σε ανισότητα, αλλά σε πλούτο προς όφελος του συνόλου».  

Ο Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε το ρόλο των εκπαιδευτικών και των ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων, «καθοριστικό», γιατί στο περιβάλλον των σχολείων αυτών, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα όποια προβλήματα εντοπίζονται στους μικρούς μαθητές. «Με τη βεβαιότητα ότι από τη σημερινή Ημερίδα, θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα, τόσο για την διευκόλυνση τους εκπαιδευτικού σας ρόλου, όσο και για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων, σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελείτε», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.