1840: Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος στο παλάτι του Γουεστμίνστερ του Λονδίνου, που σήμερα «φιλοξενεί» τη Βρετανική Βουλή.

1875: Στην Ελλάδα, τη διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο Χαρίλαος Τρικούπης.

1908: Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των 4ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Θα διαρκέσουν έξι μήνες, έως τις 31 Οκτωβρίου και κατέχουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας. Συμμετέχουν 1.999 αθλητές και 36 αθλήτριες.

1941: Τα γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Αθήνα, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου της Κατοχής. Οι ναζί παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, με τα «κατάκλειστα σπίτια», όπως έλεγε λίγες ώρες πριν το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα της «ελεύθερης ακόμη Αθήνας».

1941: Η συγγραφέας, Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε με δηλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς.

1952: Η Παγκύπρια Εθνοσυνέλευση στη Λευκωσία εγκρίνει ψήφισμα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1964: Η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου εξαγγέλλει την κατάθεση νομοσχεδίου, που προβλέπει την άρση των έκτακτων μέτρων ασφαλείας του Κράτους, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή του Εμφύλιου Πολέμου.

1970: Για πρώτη φορά στον κόσμο, σε παρισινό νοσοκομείο, τοποθετείται σε καρδιοπαθή βηματοδότης από πλουτώνιο.

1972: Η Ιαπωνία «παραλύει» από την απεργία 1,6 εκατ. εργαζομένων.

1981: Το ποντίκι, ο «αχώριστος φίλος» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάνει το ντεμπούτο του από την εταιρία Xerox PARC.

1988: Δολοφονείται στην Αθήνα ο ηγέτης της μυστικής οργάνωσης «ASALA», Αγκόπ Αγκοπιάν. Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται στην ελληνική πρωτεύουσα δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ματ Σάμπρι, γραμματέα του κλιμακίου PLO Αθήνας

1992: Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

1996: Επιστρέφουν στην Αθήνα οι τελευταίοι Έλληνες τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Κάιρο, που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

1999: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Intercontinental» της Αθήνας σκοτώνει μία υπάλληλο εταιρίας πληροφορικής και τραυματίζει ελαφρά έναν συνάδελφό της. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οι «Επαναστατικοί Πυρήνες».

2004: Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός που δίνονται στη δημοσιότητα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεταξύ των τελευταίων σε σύγκριση με τις υπό ένταξη χώρες. .

2012: Τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις σημειώνονται στην ουκρανική πόλη Ντνιπροπετρόφσκ, στην Ουκρανία, αφήνοντας πίσω 27 τραυματίες.

2014: Πραγματοποιείται τελετή αγιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ και του πάπα Ιωάννη του 23ου.