Από τη Μεγάλη Δευτέρα 29/4 τίθεται σε ισχύ η τροποποίηση στη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 22, που εξυπηρετεί συγκοινωνιακά την ‘Ανω Πόλη, την οποία αποφάσισε ο ΟΑΣΘ και αφορά τη διαδρομή, τις στάσεις και τα ωράρια της γραμμής.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του οργανισμού, επετεύχθει μετά από τη συνεργασία των υπηρεσιών του ΟΑΣΘ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη σχετική έγκριση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και στόχος είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Από τον ΟΑΣΘ τονίζεται, ότι η προαναφερόμενη τροποποίηση έχει πιλοτικό χαρακτήρα και, εφόσον χρειαστεί, θα γίνουν περαιτέρω τροποποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της ‘Ανω Πόλης εξυπηρετείται από μικρά λεωφορεία, μήκους επτά μέτρων, καθώς, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, μπορούν να δρομολογηθούν μόνο ειδικού τύπου οχήματα.

Η νέα διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 22, σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ θα είναι: Φιλίππου, Μητροπολίτου Γενναδίου, Εγνατία, Ελ. Βενιζέλου, Αγίου Δημητρίου, Ολυμπιάδος, Παϊσίου Μοναχού, Δημητρίου Πολιορκητού, Σθένωνος, Συρακουσών, Δωδώνης, Αργοναυτών, Επταπυργίου, Παλαμίδου, Δημητρίου Πολιορκητού, Σθένωνος, Συρακουσών, Δωδώνης, Δημητρίου Πολιορκητού, Πηλέως, Πλατεία Τερψιθέας, Ελευσίνος, Θεοφίλου, Αγίας Σοφίας, Ολυμπιάδος, Ρακτιβάν, Προξένων, Αγίου Δημητρίου, Πελοποννήσου, Ολύμπου, Μακεδονικής Αμύνης, Φιλίππου.

Κάνουμε πράξη τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της ‘Ανω Πόλης 

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον ΟΑΣΘ και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του, Κώστα Ταγγίρη, για την αμεσότητα που επέδειξαν στο αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να δοθεί το ταχύτερο δυνατό λύση σε ένα πρόβλημα που καθιστούσε προβληματική την καθημερινότητα των δημοτών της περιοχής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης υπενθύμισε ότι ήταν πριν δύο εβδομάδες που ανέλαβε τη δέσμευση για την άμεση αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής σχετικά με την πυκνότητα των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας.

Διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις με τη διοίκηση του οργανισμού είχαν ξεκινήσει από το Φεβρουάριο και ανέφερε ότι οι τροποποιήσεις που θα ισχύσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 29/4 αφορούν τόσο στα ωράρια και στις διαδρομές, όσο και στις στάσεις, «ώστε να απαντήσουμε πειστικά στα δικαιολογημένα παράπονα των πολιτών και να προσφέρουμε τη βέλτιστη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε «κρατώ τη δέσμευση του ΟΑΣΘ πως ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ενδέχεται να υπάρξουν και νέες βελτιωτικές παρεμβάσεις, προς όφελος των πολιτών. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε μεθοδικά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλονικέων. Και αυτό θα πράξουμε, βήμα – βήμα», τόνισε.