Την «Αμερικανική Γωνιά» που στοχεύει στην προώθηση της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και την αθλητική διπλωματία  των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται οι φίλαθλοι που πηγαίνουν στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς χθες ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά και την πρεσβεία των ΗΠΑ, εγκαινίασαν το νέο χώρο στο στάδιο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «American Space Piraeus Pop-Up στο Στάδιο Καραϊσκάκης», εκεί όπου φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να βρουν βιβλία, περιοδικά, δωρεάν WI-FI, πρόσβαση σε υπολογιστές και επιπλέον θα μπορούν να παρακολουθούν διάφορους αγώνες από την Αμερική και την Ελλάδα, μέχρι την ώρα έναρξης των αγώνων.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, έκανε λόγο για μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Δήμου Πειραιά:

«Όπως είπαμε και στα εγκαίνια στην Αμερικάνικη γωνιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πειραιά, είναι κάτι καινοτόμο. Είμαστε ένας Δήμος που γίνεται μέλος ενός δίκτυο πόλεων που διαθέτουν ήδη “Αμερικανικές Γωνιές”. Θα έλεγα ότι είναι για τη νέα γενιά ένα παράθυρο στη γνώση, ένα παράθυρο για να αποκτήσουν δεξιότητες, να ασχοληθούν με θέμα που μπορεί να μην είχαν την ευκαιρία μέχρι τώρα.

Είναι μία δράση που φέρνει πιο κοντά και κατανοεί τους δύο λαούς. Αυτό ήταν το στοίχημα, αυτή ήταν η πρόταση από την πρεσβεία και την υιοθετήσαμε αμέσως, το ίδιο και ο Ολυμπιακός ο οποίος σταθερά συμπαρίσταται στις πρωτοβουλίες του Δήμου και είναι συμπαραστάτης μας όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία Αμερικανική Γωνιά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, σε μία αθλητική εγκατάσταση, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μεταξύ άλλων και τον αθλητισμό ως ένα παράθυρο στη γνώση, ως ένα εργαλείο, πιστεύουμε πολύ σε αυτό καθώς ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός.

Ευχαριστώ όσους συνέβαλλαν σε αυτό, τον πρέσβη, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ο οποίος είναι σταθερά δίπλα μας και τους συνεργάτες μας στο Δήμο. Είμαι βέβαιος πως όπως είπε και ο πρόεδρος ότι και τα δύο σημεία, στη Βιβλιοθήκη του Πειραιά, αλλά και εδώ στο “Γ. Καραϊσκάκης ” θα λειτουργήσουν προς όφελος των παιδιών του Πειραιά».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης George J. Tsunis, ο οποίος μάλιστα έκοψε την κορδέλα του νέου χώρου στο «Γ. Καραϊσκάκης» τόνισε σε δήλωση του: «Η δύναμη του αθλητισμού ως πλατφόρμα για την προώθηση της ενότητας, της φιλίας και της ένταξης.

Είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν τη νέα συνεργασία που θα φέρει κοντά τους ανθρώπους της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, εδώ στο Στάδιο Καραϊσκάκη, στον Πειραιά. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας για τη συμμετοχή τους σε αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, τον Δήμο Πειραιά και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Σήμερα ξεκινάμε μια μοναδική πρωτοβουλία, την «Pop Up American Space Piraeus @ Karaisaki». Ευχαριστούμε τους δύο Πρεσβευτές του Αθλητισμού που βρίσκονται εδώ, τους Αμερικανούς αστέρες του ποδοσφαίρου Carli Lloyd και Cobi Jones. Η διμερής σχέση Η.Π.Α.-Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.

Αυτός ο νέος χώρος με επίκεντρο την αθλητική διπλωματία, τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές, θα φέρει πιο κοντά τον λαό του Πειραιά και τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε στον Πρέσβη και μία εμφάνιση της ομάδας με το όνομα του και το νούμερο «7».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε όλοι μαζί σήμερα εδώ, στο Στάδιο Καραϊσκάκη και στην Αμερικάνικη Γωνιά που φτιάχνουμε και σύντομα θα ξεκινήσει. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ σωστή ενέργεια όσον αφορά για τα παιδιά του Πειραιά, τα Ελληνόπουλα, τα οποία θα μπορούν να έρχονται εδώ όπου θα υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, ο οποίος θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των παιδιών για τα σπορ και την ευγενή άμιλλα. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, να στηρίξουμε αυτό που θέλει να κάνει η Αμερικάνικη πρεσβεία μαζί μας εδώ στο στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης” και στο Δήμο Πειραιά, όπου ξεκίνησε το ίδιο και πριν δύο ημέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Είμαστε εδώ για να το στηρίξουμε και πολύ σύντομα θα δούμε ότι τα αποτελέσματα απ’ αυτήν την προσπάθεια θα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, για να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε φιλικός αγώνας ανάμεσα στους βετεράνους του Ολυμπιακού και ανθρώπους της τέχνης και του αθλητισμού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Αμερικάνοι ποδοσφαιριστές Carli Lloyd και Cobi Jones.