Ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου “Δότες Ζωής”  σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Μαζί ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία για να  διαδώσουμε μηνύματα ζωής, μηνύματα ελπίδας κι αλληλεγγύης, μηνύματα ενότητας…να τιμήσουμε τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και τα 200 χρόνια από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο.

Αφετηρία:

Το ταξίδι της Φλόγας της Αγάπης ξεκίνησε με τη να φλέγεται από το φως του καντηλιού που φωτίζει ακοίμητο τις οικίες των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου.

Σύσσωμο το χωριό μαζί με τον π. Βαγγέλη Τσουρδαλάκη, την Ενορία των Μελάμπων, και τον Αντώνη Τσουρδαλάκη ως εκπρόσωπο του Δήμου Αγίου Βασιλείου παρέδωσαν σε μία σεμνή τελετή τη Φλόγα της Καρδιάς στον π. Γεώργιο Γαλεράκη, Επίτιμο Πρόεδρο του ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ, στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, τους λαμπαδηδρομείς μοτοσικλετιστές ΜΟΡΤΕΣ, στους Κουρήτες – Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά και στους εκπροσώπους των λαογραφικών συλλόγων που τίμησαν  με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Έτσι, σε ένα κλίμα συγκίνησης και με το δοξάρι να τρίβει τις χορδές της κρητικής λύρας, το ταξίδι της Φλόγας ξεκίνησε την ώρα ακριβώς που ο  ήλιος αποφάσιζε να παίξει κρυφτό με τον Ψηλορείτη.

Επόμενη στάση για τη Φλόγα το Κοιμητήριο Περιβολίων…

Την Φλόγα της Αγάπης συνόδευσαν από τις Μέλαμπες η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, οι ΜΟΡΤΕΣ και το ΚΤΕΛ.
Ευχαριστούμε θερμά την Ενορία των Μελάμπων και τον Δήμο Αγ. Βασιλείου κι όλους όσους συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για αυτήν την τελετή. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους! Οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Δεσποτάκη συμπλήρωσαν ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου και του τόπου μας!

Εικονοληψία – μοντάζ: Ειρήνη Σοφουλάκη. Μουσική υπόκρουση: Ennio Morricone. H λήψη έγινε στο Κοιμητήριο Περιβολίων, Ρεθύμνου, Κρήτης. 23 Αυγούστου 2024.