1789: Εγκρίνεται από την Εθνοσυνέλευση στις Βερσαλλίες, η Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.

1821: Κατά την Ελληνική Επανάσταση, ο Πανουργιάς και ο Γιάννης Γκούρας με 2.000 άνδρες νικούν τους 8.000 άνδρες του Μπαϊράμ Πασά στη μάχη των Βασιλικών Φθιώτιδας.

1858: Αποστέλλονται οι πρώτες ειδήσεις με τηλέγραφο.

1910: Ανακοινώνεται η χρησιμότητα των Ακτίνων Χ στη διερεύνηση των ασθενειών του λάρυγγα.

1920: Οι Αμερικανίδες εξασφαλίζουν το δικαίωμα της ψήφου με τη 19η τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας.

1922: Εκκενώνεται από τις ελληνικές δυνάμεις η Μαγνησία της Μικράς Ασίας, κατόπιν διαταγής της Διοίκησης Στρατιάς. Ο Έλληνας Αρμοστής της Σμύρνης, Αριστείδης Στεργιάδης, εγκαταλείπει από τους πρώτους την πόλη, επιβαίνοντας στο αγγλικό θωρηκτό «Iron Duke». Στην ιταλική πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης παρατίθεται επίσημο δείπνο προς τιμήν της επιτυχίας των τουρκικών δυνάμεων του Κεμάλ Πασά.

1923: Η Ελλάδα επικυρώνει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λοζάννης με νομοθετικό διάταγμα.

1957: Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

1959: Η British Motor Corpration παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής Βρετανός, Άλεκ Ισιγώνης.

1962: Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν το ερευνητικό διαστημόπλοιο «Mariner ΙΙ», για να εξερευνήσει την Αφροδίτη.  ’.

1983: Ψηφίζεται στο τμήμα διακοπών της ελληνικής Βουλής το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

1994: Η ελληνική κυβέρνηση καταστά σαφές ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε. στην Αλβανία, εφόσον συνεχίζεται η δίκη των στελεχών της «Ομόνοιας» και η παραβίαση των δικαιωμάτων της μειονότητας στη γειτονική χώρα.

1996: Στην Αλβανία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (πρώην Κομμουνιστές) αποκηρύσσει το Μαρξισμό και εγκρίνει την παραμονή του φυλακισμένου ηγέτη, Φάτος Νάνο, στην προεδρία του κόμματος.

1998: Η διεθνής κρίση που ταλανίζει τα χρηματιστήρια επηρεάζει και τη δραχμή, που δέχεται ισχυρό πλήγμα στην αγορά συναλλάγματος. Η υποστήριξη της δραχμής στοιχίζει στην Τράπεζα της Ελλάδας περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

2001: Ο Νίκος Κακλαμανάκης τερματίζει πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mistral που διεξάγεται στη Βάρκιζα κατακτώντας για 3η φορά τον τίτλο.

2003: Δημοσιοποιείται ότι ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ από την ημέρα που ο Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους των ΗΠΑ κήρυξε το τέλος του πολέμου, 1 Μαΐου 2003, ξεπέρασε τον αριθμό των νεκρών εκείνου κατά τη διάρκεια του πολέμου.