Μια νέα τεχνολογία προσφέρει διεπαφή με τον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε να μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις μας και να τις μετατρέπει σε ομιλία. Η νέα τεχνολογία έχει στόχο να βοηθήσει άτομα που έχουν προβλήματα ομιλίας, όπως ασθενείς με ALS. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine και περιγράφει πως δημιουργήθηκε η νέα τεχνολογία.

Η νέα τεχνολογία ήρθε με την βοήθεια του Casey Harrell, που ξεκίνησε να εμφανίζει σημάδια αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS) ή Lou Gehring νόσου, πέντε έτη πριν ενταχθεί στη μελέτη. Η ασθένεια, έφερε μεγάλες δυσκολίες στην επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένειά του Harrell.

Ο Harrell είχε φτάσει το σημείο να μπορεί να επικοινωνεί με 5-6 λέξεις ανά λεπτό, όταν ο μέσος άνθρωπος μπορεί να πει περίπου 160 λέξεις το λεπτό. Η νέα τεχνολογία που δοκιμάστηκε στον Harrell, μέσω εμφύτευσης chip στον εγκέφαλο, η ικανότητά του στη επικοινωνία βελτιώθηκε δραματικά και με μεγάλη ακρίβεια.

Οι δοκιμές στον Harrell ήταν επιτυχημένες και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως η τεχνολογία θα φέρει την επανάσταση σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ασθένειες, που επηρεάζουν την ομιλία.

Ο Harrell είναι η πρώτος που δέχθηκε το επαναστατικό εμφύτευμα μετάφρασης σκέψης σε ομιλία και τα αποτελέσματα είναι τρομερά ελπιδοφόρα. Θα χρειαστούν παραπάνω δοκιμές μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να μπορεί να διατεθεί η τεχνολογία σε όσους την έχουν ανάγκη, όμως τα πρώτα δείγματα είναι συναρπαστικά.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

 techmaniacs.gr