1941: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ρούζβελτ, και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ουίνστον Τσόρτσιλ, υπογράφουν την «Ατλαντική Χάρτα» η οποία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών.

1945: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, αναγγέλλει την παράδοση της Ιαπωνίας, σημαίνοντας τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου.

1959: Ανεγείρεται ελληνικό εργοστάσιο σπίρτων στο Λαύριο.

1972: Σοβιετικό αεροσκάφος εξερράγη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ανατολικού Βερολίνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 156 επιβαίνοντες. .

1974: Στην Κύπρο, οι Τούρκοι εξαπολύουν σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, λίγα μόνο λεπτά μετά τον άδοξο τερματισμό της Διάσκεψης της Γενεύης. Η Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «Αττίλα 2», αποσύρει τις δυνάμεις της από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

1982: Περίπου 2.000 στρέμματα δάσους καίγονται στο Μπογιάτη Αττικής.

1992: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εγκρίνει τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στη Βοσνία για τη διασφάλιση των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας.

1994: Σύλληψη του περιβόητου διεθνή τρομοκράτη Κάρλος το Τσακάλι, κατά κόσμον Ιλιτς Ραμίρερ Σάντσετς στο Σουδάν. Την ίδια ημέρα εκδίδεται στη Γαλλία.

1996: Νέα δολοφονία Ελληνοκύπριου καταγράφεται στην Κύπρο, όταν Τουρκοκύπριοι σκοτώνουν εν ψυχρώ, σε ηλικία 26 ετών, τον Σολωμό Σολωμού, την ώρα που προσπαθούσε να κατεβάσει την τουρκική σημαία στη Δερύνεια.

2003: Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι στις ανατολικές ΗΠΑ και τον Καναδά βυθίζονται για πολλές ώρες στο σκοτάδι σε ένα από τα μεγαλύτερα μπλακ-άουτ στην ιστορία. Χιλιάδες άνθρωποι παγιδεύονται στο μετρό και σε ανελκυστήρες, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους.

2005: Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.

2015: Εγκρίνεται με 222 ψήφους «υπέρ» το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους (3ο μνημόνιο). «Όχι» ψηφίζουν 64 βουλευτές. «Υπέρ» τάσσονται ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ, ενώ «κατά» το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, 11 δηλώνουν «παρών», τρεις διαφοροποιούνται ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα, ενώ ένας βουλευτής απουσιάζει.

2021: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εγκρίνει την αποστολή 5.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουν στην εκκένωση του διπλωματικού προσωπικού και του προσωπικού. Επιβεβαιώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τερματίσουν την 20ετή παρουσία τους στη χώρα.