Πλησιάζει τους 20.000 επισκέπτες η έκθεση ζωγραφικής «Κωνσταντίνος Βολανάκης-ίσαλος γραμμή», η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 19 Ιουλίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και περιλαμβάνει μοναδικές ελαιογραφίες του κορυφαίου θαλασσογράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη του Πειραιά.
Οι θαλασσογραφίες του Βολανάκη είναι έργα μοναδικής δεξιοτεχνίας που παρασύρουν τον θεατή σε μια εικονική περιπλάνηση στη ναυτοσύνη εξερευνώντας την ανθρώπινη μορφή στα έργα του και αποτυπώνοντας τη σχέση ζωής του ανθρώπου με το υδάτινο στοιχείο. Όλη η έκθεση αρθρώνεται από μία ίσαλο γραμμή, υψηλή, στο πλοίο της νεοελληνικής ζωγραφικής, αυτή του ζωγραφικού φορτίου του Κωνσταντίνου Βολανάκη ο οποίος «επιστρέφει» στη γενέθλια πόλη του.
Στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου και στον σύνδεσμο https://heraklionartgallery.gr/digital-directories/ το κοινό μπορεί να ξεφυλλίσει ψηφιακά τον δίγλωσσο, μεγάλου σχήματος και πλήρως εικονογραφημένο κατάλογο της έκθεσης με τα έργα που φιλοξενούνται στον ιστορικό χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. Τα πλούσια, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα κείμενα του καταλόγου από τους Ιστορικούς Τέχνης Δρ. Θοδωρή Κουτσογιάννη και Μαρία Μιγάδη, ταξιδεύουν τον αναγνώστη στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη ο οποίος ανέπτυξε μια βιωματική σχέση με τη θάλασσα ήδη από τα παιδικά του χρόνια στο Κρητικό και το Αιγαίο Πέλαγος.
Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 19 Ιουλίου – Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00
Σάββατο 09:00 – 14:00, Κυριακές και αργίες κλειστά
Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό