1794: Ξεκινά η Επανάσταση του Ουίσκι, όταν αγρότες της Πενσιλβανία αντιδρούν στην επιβολή φόρου στα οινοπνευματώδη ποτά και μπλοκάρουν τις διαδικασίες απόσταξης.

1819: Ο Σιμόν Μπολίβαρ θριαμβεύει επί της Ισπανίας στη μάχη της Μπογιακά.

1863: Ιδρύεται η γερμανική χημική και φαρμακευτική βιομηχανία Bayer, που παρασκευάζει την ασπιρίνη.

1919: Το κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ επεκτείνεται σε όλη τη Μικρά Ασία χωρίς η τουρκική κυβέρνηση να μπορεί να επιβληθεί.

1927: Ανοίγει η «Γέφυρα της Ειρήνης» στις ΗΠΑ, η οποία συνδέει το Οντάριο του Καναδά με το Μπάφαλο.

1929: Ιδρύεται στο Ηράκλειο της Κρήτης το αθλητικό σωματείο Εργοτέλης, που παίρνει την ονομασία του από τον αρχαίο Κρητικό Ολυμπιονίκη.

1941: Οι Γερμανοί προελαύνουν στη Μαύρη Θάλασσα και κυκλώνουν την Οδησσό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1944: Η IBM δημιουργεί το Automatic Sequence Controlled Calculator, το πρώτο αυτόματο κομπιουτεράκι.

1959: Η μη επανδρωμένη διαστημική αποστολή των ΗΠΑ με κωδική ονομασία «Explorer 6», στέλνει την πρώτη τηλεοπτική της εικόνα από το διάστημα.

1961: Ο Ρώσος κοσμοναύτης, Γκέρμαν Τίτοβ, γίνεται ο πρώτος που περνά περισσότερο από μια ημέρα στο διάστημα, αφού το «Vostok 2» διαγράφει 17 τροχιές γύρω από τη Γη σε 25,5 ώρες.

1964: Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στη Μεγαλόνησο. Στην περιοχή της Τηλλυρίας ξεσπούν αιματηρές συγκρούσεις, που θα κρατήσουν τέσσερις ημέρες, σε απάντηση της προσπάθειας του στρατηγού Γρίβα να καταλάβει τους τουρκοκυπριακούς θύλακες της Μανσούρας και των Κοκκίνων. Οι βομβαρδισμοί θα σταματήσουν δύο ημέρες μετά, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

1967: Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο δέκαθλο με 6.703 βαθμούς.

1976: Το «Viking 2» μπαίνει σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

1993: Στο Λονδίνο, ανοίγουν για πρώτη φορά τα τελευταία 90 χρόνια, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για το κοινό.

1998: Σημειώνεται μπαράζ εκρήξεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ελ Σαλάμ και το Ναιρόμπι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 4.500 τραυματίζονται.

2000: Ο ποδηλάτης, Γιώργος Χειμωνέτος, και η αθλήτρια του στίβου, Αλεξάνδρα Τζιούτη, βρίσκονται θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ της ελληνικής αποστολής στο Σίδνεϊ. Οι δυο αθλητές θα τιμωρηθούν με δυο χρόνια αποκλεισμό.

2002: Η Κατερίνα Θάνου και η Κατερίνα Βόγγολη κατακτούν χρυσά μετάλλια στα 100 μ. και στη δισκοβολία, αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο. Χάλκινα μετάλλια κερδίζουν η Αναστασία Κελεσίδου στη δισκοβολία και ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία.