1843: Καθελκύεται το ατμόπλοιο «Great Britain», το πρώτο σιδερένιο και ελικοκίνητο υπερωκεάνιο του κόσμου.

1848: Πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη το πρώτο συνέδριο για τα δικαιώματα της γυναίκας.

1916: Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμος, στο Φρομέλ, Βρετανοί και Αυστραλοί στρατιώτες επιτίθενται στα γερμανικά χαρακώματα στα πλαίσια της μάχης του Σομμ.

1924: Η κυβέρνηση του Αλέξανδρου Παπαναστασίου καταψηφίζεται στη Βουλή και παραιτείται.

1933: Πραγματοποιείται στο Λονδίνο η πρώτη διάσκεψη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

1941: Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ καθιερώνει το σήμα της νίκης με υψωμένα τα δύο δάχτυλα του χεριού, σχηματίζοντας το γράμμα V. Το ΒΒC μεταδίδει στην Ευρώπη το εμψυχωτικό μήνυμα για την αντίσταση «V for Victory».

1943: Περισσότερα από 500 συμμαχικά αεροσκάφη βομβαρδίσουν τη Ρώμη, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες.

1944: Κατά τη μάχη της Χώρας Αγορέλιτσας, δυνάμεις του ΕΛΑΣ χτυπούν σε ενέδρα γερμανική φάλαγγα, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική εξόντωσή της.

1952: Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των 15ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ελσίνκι. Λαμβάνουν μέρος 4.407 αθλητές και 518 αθλήτριες από 69 χώρες, ενώ για πρώτη φορά κυματίζει η σοβιετική σημαία στο Ολυμπιακό Στάδιο της φιλανδικής πρωτεύουσας.

1974: Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος μεταβαίνει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και μιλά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας το στρατιωτικό καθεστώς της Αθήνας για παραβίαση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

1975: Εγκαινιάζεται το Πολεμικό Μουσείο, στη διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Ριζάρη.

1989: Η Βουλή αποφασίζει την παραπομπή των Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιου Κουτσόγιωργα, Γιώργου Πέτσου, Δημήτρη Τσοβόλα και Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Ειδική Ανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ, που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

2002: Συλλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που κυκλοφορούσε με το όνομα Μιχάλης Οικονόμου, τον οποίο οι Αρχές θεώρησαν από την πρώτη στιγμή ως ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

2004: Μετά από 44 χρόνια, το τραμ ξαναρχίζει τα δρομολόγιά του στους δρόμους της Αθήνας. Αρχικά καλύπτει τη διαδρομή από το Σύνταγμα μέχρι το Νέο Φάληρο και τη Γλυφάδα και λειτουργεί όλο το 24ωρο.

2010: Θύμα δολοφονικής επίθεσης πέφτει έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Στο σημείο της δολοφονίας θα βρεθούν 16 κάλυκες από όπλο των 9 χιλιοστών.

2020: Η ισραηλινή κυβέρνηση εγκρίνει τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο. Η κατασκευή του αγωγού αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025 και θα παρέχει περίπου 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

2020: Η Mitsubishi Heavy Industries εκτοξεύει με επιτυχία το Hope, ένα διαστημικό σκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον Άρη, από το διαστημικό κέντρο Tanegashima στην Ιαπωνία. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή στον Άρη από τον αραβικό κόσμο.