1865: Ο Άγγλος ορειβάτης, Έντουαρντ Γουίμπερ, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει στην κορυφή Μάτερχορν, στις Άλπεις.

1878: Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου, μέσω της οποίας η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία ανεξαρτητοποιούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1908: Γυναίκες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο. Σε αυτούς συμμετέχουν 23 χώρες, 1.999 αθλητές και 36 αθλήτριες.

1913: Κατά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Δεδέαγατς, ενώ οι Τούρκοι προελαύνουν μέχρι τα παλιά βουλγαρικά σύνορα.

1913: Κατά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.

1920: Σε συμφωνία καταλήγουν οι συνεννοήσεις Ελλήνων και Τούρκων για την παράδοση της Αδριανούπολης στην Ελλάδα.

1941: Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Μαυροβούνιοι ξεσπούν σε λαϊκή εξέγερση εναντίον των δυνάμεων του Άξονα.

1960: Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι κερδίζει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

1973: Ο σύμβουλος του Ρίτσαρντ Νίξον, Αλεξάντερ Μπάτερφιλντ, αποκαλύπτει στα μέλη της Γερουσίας ότι ο πρόεδρος έχει εγκαταστήσει στον Λευκό Οίκο σύστημα υποκλοπής.

1977: Στις 21:34, μπλακ άουτ βυθίζει στο σκοτάδι τη Νέα Υόρκη επί 25 ώρες.

1985: Διεξάγεται ταυτόχρονα στη Φιλαδέλφεια και το Λονδίνο το κοντσέρτο με την επωνυμία «Live Aid», που ως σκοπό έχει να συγκεντρώσει την προσοχή του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και χρήματα για τους λιμοκτονούντες κατοίκους της Αφρικής. Εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, ο Μικ Τζάγκερ, η Τίνα Τάρνερ, η Μαντόνα, ο Μπομπ Nτίλαν και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ. «Ψυχή» της εκδήλωσης είναι ο τραγουδιστής των Boomtown Rats, Μπομπ Γκέλντοφ.

1988: Ο Ολυμπιακός αποκτά τον διάσημο Ούγγρο ποδοσφαιριστή, Λάγιος Ντέταρι. Ο δήμαρχος Πειραιά, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, διοργανώνει φιέστα στην πλατεία Κοραή για την υποδοχή του.

1989: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ανδρέας Παπανδρέου, παντρεύεται σε τρίτο γάμο την αεροσυνοδό της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Δήμητρα Λιάνη.

1996: Επισημοποιείται το διαζύγιο του πριγκιπικού βασιλικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολου και Νταϊάνα.

1997: Στην Κούβα μεταφέρεται η σορός του Τσε Γκεβάρα, όπου και ετάφη.

1999: Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί την πιο ακριβή μεταγραφή (περίπου 5 δισ. δραχές) στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς εντάσσει στο ρόστερ του τον Σλοβένο ποδοσφαιριστή, Ζλάτκο Ζαχοβιτς.