Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου. Επιπλέον, τα καταστήματα έχουν την επιλογή να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου.

Οι ώρες λειτουργίας αυτή την Κυριακή είναι 11:00-20:00, με τις εμπορικές ενώσεις να συμβουλεύουν τα καταστήματα να ανοίγουν από τις 11:00 έως τις 18:00.
Ο σύλλογος υπενθυμίζει ότι σε κάθε ανακοίνωση μείωσης τιμών σημειώνονται οι τιμές που υιοθετούν οι έμποροι κατά το καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν την εφαρμογή της μείωσης τιμής. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα ποσοστό, όπως “έκπτωση 20%”.
Η προηγούμενη τιμή αναφέρεται στη χαμηλότερη τιμή που υιοθέτησε ο έμπορος τις 30 ημέρες πριν από τη μείωση της τιμής.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς σχετικά με τις εκπτώσεις και τις μειώσεις τιμών, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 4177/2013, οι παραβάτες θα υπόκεινται σε πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μικρότερο των 10.000 €.
Εάν η έκπτωση αποδειχθεί ανακριβής ή παραπλανητική σε σοβαρές περιπτώσεις, επιβάλλεται πρόστιμο 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μικρότερο των 20.000 €.