1912: Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σερβία συνάπτουν συμμαχία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1932: Η Ελλάδα υιοθετεί τη θερινή ώρα.

1944: Ο πρωθυπουργός της ελληνικής ελεύθερης κυβέρνησης, Γεώργιος Παπανδρέου, εισηγείται με τηλεγράφημά του προς τη βρετανική κυβέρνηση την αναγκαιότητα παρουσίας βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, κατά την επικείμενη απελευθέρωση, προς αποτροπή εμφυλίου πολέμου.

1953: Κηρύσσεται 48ωρη απεργία των «λιμοκτονούντων δημοσίων υπαλλήλων», όπως αναφέρει ο Τύπος της εποχής.

1976: Το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ, διαιρεμένα από το 1954, επανενώνονται στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ.

1989: Ορκίζεται η κυβέρνηση υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη, ο οποίος διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών. Θα παραμείνει στην εξουσία έως τις 12 Οκτωβρίου του έτους.

1990: Αρχίζει το 28ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το οποίο θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, αλλά και την περαιτέρω πορεία της σοβιετικής κοινωνίας και του κράτους.

1998: Κύμα καύσωνα πλήττει την Ελλάδα, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στο Άργος ο υδράργυρος αγγίζει τους 45 βαθμούς Κελσίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια τους 44 και στο Τατόι, τα Χανιά, τα Κύθηρα, την Καλαμάτα και την Τανάγρα τους 43.

2005: Ο Μπομπ Γκέλντορφ διοργανώνει το Live 8, με κεντρικό σύνθημα «Make Poverty History» («Κάντε τη Φτώχεια Παρελθόν»). Η όλη εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας δίνονται 10 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, διοργανώνεται με αφορμή τη σύνοδο του G8 στο Γκλένινγκλς της Σκωτίας, με στόχο να πιέσουν τους οκτώ ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στην απάλειψη των χρεών της Αφρικής και το διπλασιασμό της αναπτυξιακής βοήθειας.