Παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Εθνικής Πλατφόρμας Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO

Η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Πλατφόρμας Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ στον Αθλητισμό, μετά την ανασυγκρότησή της με την υπ’ αριθ. ΓΓΑ/14661/28-05-2024 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε στις 12-06-2024, στο Υπουργείο Αθλητισμού, υπό την προεδρία του γγΑ, Γιώργου Μαυρωτά.

Πρόκειται για το εθνικό συντονιστικό Όργανο συναρμοδίων Υπουργείων και φορέων που σκοπό έχει τη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο γγΑ και πρόεδρος της Εθνικής Πλατφόρμας, Γιώργος Μαυρωτάς περιέγραψε τη διττή αποστολή του Οργάνου, ως βασικού μηχανισμού για τη διασφάλιση του εγχώριου συντονισμού των προσπαθειών καταπολέμησης του ντόπινγκ, και την περιεκτική, συνεκτική και ακριβή συλλογή δεδομένων, τα οποία είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης των Κρατών στις απαιτήσεις της Σύμβασης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον συνεργάτη του, Ευστάθιο Κουκέα, το Προσχέδιο Εθνικής Πολιτικής Καταπολέμησης του Ντόπινγκ για τα έτη 2025-2026, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Ενίσχυσης της Ακεραιότητας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς στον Τομέα του Αθλητισμού και δρομολογήθηκαν τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της δημοσίευσης της Πολιτικής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ακόμη ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, κ. Ε. Λογοθέτης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., κ. Γ. Ροδινός, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εργαστηρίων του Ε.Ο.Φ, κ. Β. Βιολάκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού και Συντονισμού Κτηνιατρικών Εργαστηρίων και Ελέγχου, της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δ. Παπαϊωάννου, η Σύμβουλος Επικοινωνίας Α΄, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εξωτερικών κα Ν. Ψυχάρη, ο υπάλληλος του Γ΄ Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου και Οργανωμένου Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Καταναλωτών της Α.Α.Δ.Ε., κ. Κ. Ψώνης, ο Αστυνόμος Α΄ της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας., κ. Μ. Θρουβάλας, ο  Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Α΄βάθμιας, Β΄βάθμιας, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Γ. Δέστες και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αθλητισμού και σημείο επαφής με την UNESCO, Διονύσης Καρακάσης.

https://minsports.gov.gr/to-schedio-tis-ethnikis-politikis-katapolemisis-tou-ntopingk-gia-ta-eti-2025-2026-parousiastike-sti-synedriasi-tis-ethnikis-platformas-enarmonisis-me-ti-diethni-symvasi-tis-unesco/