Με θεατή από απόσταση τον Ρόνι Χάρελ θα παραταχθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ, στην έναρξη των υποχρεώσεών του για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League, απέναντι στον Παναθηναϊκό (20:00, ΕΡΤ3), ο Άρης.

Ο Αμερικανός φόργουορντ παραμένει εκτός προπόνησης, λόγω του οστικού οιδήματος που αποκόμισε στο τελευταίο ματς, για την προημιτελική φάση των πλέι οφ, στην Πάτρα, κόντρα στον Προμηθέα (23/5), με συνέπεια να μην μπορεί να υπολογίζεται, αναγκαστικά, από τον Γιάννη Καστρίτη. Ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα εξακολουθεί να αισθάνεται, επίσης, ο Τζόναθαν Σταρκ, ο οποίος, ωστόσο, θα ταξιδέψει με την ομάδα για την Αθήνα.

Για τη μάχη με τους «πράσινους» εκφράστηκε χθες ο Σωτήρης Καραποστόλου. Ο βοηθός προπονητής των «κιτρινόμαυρων» τοποθετήθηκε μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, τονίζοντας:

«Ξεκινάμε τη σειρά των ημιτελικών με το πρώτο παιχνίδι στην έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης, σε ένα γήπεδο που θα θέλει να γιορτάσει την κατάκτηση του τροπαίου, όποτε όπως καταλαβαίνετε η συγκέντρωσή μας πρέπει να είναι σε παρά πολύ υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι μία σειρά στην οποία δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.
Ο στόχος μας είναι να παίξουμε το μπάσκετ που μας χαρακτηρίζει όλη τη χρόνια και να δείξουμε την μπασκετική μας ταυτότητα για ακόμη μια φορά, κάτι που κάναμε αρκετά καλά πιστεύω και για μεγάλη διάρκεια στη σειρά με τον Προμηθεα Πάτρας. Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Euroleague».

Στην αποστολή του Αρη συμπεριλήφθηκαν οι καλαθοσφαιριστές: Διαμαντής Σλαφτσάκης, Τζόναθαν Σταρκ, Ίσμαελ Σανόγκο, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς, Λευτέρης Μποχωρίδης, Νίκος Περσίδης, Σίλβιο Ντε Σόουζα, Ανδρέας Καλόγηρος, Έρικ Ριντ JR, Ρομπέρτο Γκάλινατ

Με ανακοίνωσή της, ακόμη, η ΚΑΕ Αρης εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο του Θόδωρου Καρατζά, επισημαίνοντας:

«Ο εκλιπών έβαλε ένα μεγάλο λίθο στα θεμέλια του επαγγελματικού μπάσκετ, όντας ο πρώτος πρόεδρος αρχικά της ΕΣΑΚ και μετέπειτα του ΕΣΑΚΕ, από το 1992 έως το 2001. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του Θόδωρου Καρατζά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… ».