1886: Λήγει ο αποκλεισμός των ελληνικών παραλίων από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας, που είχε επιβληθεί στις 26 Απριλίου. Αιτία του αποκλεισμού ήταν η άρνηση της κυβέρνησης Θεόδωρου Δηλιγιάννη να διατάξει αποστράτευση και να σταματήσει τις πολεμικές προετοιμασίες κατά της Τουρκίας.

1895: O θεατρικός συγγραφέας, Όσκαρ Γουάιλντ, καταδικάζεται σε δύο χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για το ηθικό παράπτωμα της ομοφυλοφιλίας.

1903: O Μαρσέλ Ρενό και ο συνοδηγός του, Βολτιέ, σκοτώνονται κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρίσι – Μαδρίτη. Το δυστύχημα αυτό οδηγεί σε ματαίωση του αγώνα μετά τη λήξη του πρώτου σκέλους της διαδρομής Παρίσι – Μπορντό, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής των αυτοκινητικών αγώνων από πόλη σε πόλη.

1915: Το Βασίλειο της Ιταλίας κηρύσσει τον πόλεμο στην Αυστροουγγαρία και μπαίνει στη σύγκρουση στο πλευρό των συμμάχων.

1915: O Τόμας Έντισον παρουσιάζει τη εφεύρεσή του, που καταγράφει τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

1930: Ανακαλύπτεται ο ένατος πλανήτης και παίρνει το όνομα Πλούτωνας.

1931: Γίνονται τα εγκαίνια του νέου Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών στο μέγαρο της «Δουκίσσης Πλακεντίας».

1939: Οι πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα συμβάλουν στην επιτυχία του θεσμού των λαϊκών αγορών στην Αθήνα.

1954: Ιδρύεται η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa.

1955: Επικηρύσσονται οι Γρίβας Διγενής (10.000 λίρες) και Γρηγόρης Αυξεντίου (5.000 λίρες) για την απόπειρα δολοφονίας κατά του του Άγγλου κυβερνήτη, Ρόμπερτ Άρμιτεϊτζ, στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» της Λευκωσίας.

1962: Ο Αμερικανός αστροναύτης, Σκοτ Κάρπεντερ, πραγματοποιεί τρεις περιστροφές στην τροχιά της Γης μέσα στο θαλαμίσκο «Aurora 7».

1964: Οι πιο αιματηρές ταραχές που ξεσπούν ποτέ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, γίνονται στη Λίμα μεταξύ Περού και Αργεντινής για τα προκριματικά του Ολυμπιακού Τουρνουά, όταν ο διαιτητής ακυρώνει γκολ της γηπεδούχου. Οι νεκροί ανέρχονται στους 300 και οι τραυματίες τους 650.

1980: Η κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

1989: Σε απεργία πείνας κατεβαίνει ο Μανώλης Γλέζος έξω από την ΕΡΤ, διαμαρτυρόμενος για την άνιση κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα, ενόψει των εκλογών.

1994: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ εισηγούνται την παραπομπή του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

1995: Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, απορρίπτει την πρόταση να αναγνωρίσει τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων, που είχαν επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη χώρα του.

1996: Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Λάρισας και το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο της πόλης εγκαινιάζει ο υπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος.

1998: Ο Χρυσός Φοίνικας του 51ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών απονέμεται στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο για την ταινία του «Μία αιωνιότητα, μία ημέρα». Το βραβείο αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο.

2001: O 15χρονος Τέμπα Τσχέρι, οδηγός ορειβατικής αποστολής, γίνεται ο νεότερος άνθρωπος, που πατά την κορυφή του Έβερεστ.