1868: Οι Κρήτες επαναστάτες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά εμπρηστικές ύλες, συγκρούονται με τους Τούρκους στο Γάζι Ηρακλείου και επιτυγχάνουν περιφανή νίκη.

1888: Ο Νίκολα Τέσλα δίνει μία διάλεξη περιγράφοντας τον εξοπλισμό που θα επιτρέψει την αποτελεσματική παραγωγή και χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος για τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις.

1869: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Θα διαρκέσουν έως τις 19 Μαΐου. Από τις 187 έδρες της Βουλής, ο Αλέξανδρος Ζαΐμης θα λάβει 90, ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος 59 και ο Βούλγαρης 30.

1912: Υπογράφεται στη Σόφια η Ελληνοβουλγαρική Αμυντική Συνθήκη, η οποία αποτελεί το προοίμιο της ελληνοβουλγαρικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου.

1920: Στη Ρώμη, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΕ’ ανακηρύσσει ως αγία την Ιωάννα της Λωραίνης.

1927: Αποφασίζεται με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή η δίκη του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου.

1961: Ένα ελικοφόρο εκπαιδευτικό αεροσκάφος του αεροπλανοφόρου «Φράνκλιν Ρούζβελτ» που ναυλοχεί στον φαληρικό όρμο, χάνει τον έλικά του κατά τη διάρκεια επίδειξης πάνω από το Καλαμάκι και συντρίβεται σε έναν κήπο της περιοχής πριν προλάβει το πλήρωμα να αντιδράσει. Η μικρή δεξαμενή καυσίμων στο εμπρόσθιο τμήμα της ακράκτου ανατινάζεται λόγω της βιαιότητας της πρόσκρουσης και το αεροπλάνο τυλίγεται αμέσως στις φλόγες. Νεκροί είναι και οι δύο πιλότοι.

1962: Επανέναρξη των πυρηνικών σοβιετικών ατμοσφαιρικών δοκιμών εξαγγέλλει από τη Βουλγαρία ο Νικίτα Χρουστσόφ.

1969: Το σοβιετικό ρομποτικό διαστημόπλοιο «Βενέρα 5» προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη.

1991: Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου απευθύνεται στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, όντας η πρώτη Βρετανή μονάρχης που κάνει κάτι τέτοιο.

1999: Η «17 Νοέμβρη» στοχεύει την οικία του Γερμανού πρέσβη, Καρλ Χάινς Κούνα, στο Χαλάνδρι. Η ρουκέτα καρφώνεται στη στέγη του διώροφου σπιτιού, όντας η πρώτη ενέργεια της οργάνωσης που αφήνει ίχνη. Μια καφέ τραγιάσκα και 10 κηλίδες αίματος (στο μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου και στο πίσω κάθισμα). Σταγονίδια αίματος εντοπίζονται και σε απόσταση 3 μέτρων από το σημείο εκτόξευσης. Η πυροδότηση γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία μελών της οργάνωσης, από τον προαύλιο χώρο τής απέναντι πολυκατοικίας, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

2004: Ο ορειβάτης, Γιώργος Βουτηρόπουλος, γίνεται ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στην κορυφή των Ιμαλαΐων, στο Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων. Σε συνέντευξη που παραχωρεί, λέει ότι δεν θα το επιχειρήσει ξανά και πως έχει βάλει στόχο να ανέβει σε άλλες κορυφές.

2007: Ο Νικολά Σαρκοζί αναλαμβάνει καθήκοντα ως πρόεδρος της Γαλλίας.