«Είναι αδιανόητο να πέφτει νεκρή μια νέα γυναίκα από το χέρι του πρώην συντρόφου της λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο κατέφυγε για να ζητήσει προστασία από αυτόν. Μας πόνεσε και μας εξόργισε όλους, εμένα πρώτο. Το τι έγινε και τι δεν έγινε αποκαλύφθηκε από την ταχεία έρευνα που διενήργησε η ηγεσία της ΕΛΑΣ, οι ευθύνες θα καταλογιστούν και όποιοι από τους αστυνομικούς πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν, ενώ ο δράστης είναι ήδη αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτηση του στο “FB” και στην καθιερωμένη ανασκόπηση της εβδομάδας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο τραγικό συμβάν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και είπε ότι πρέπει να βρεθεί ακριβώς τι δεν λειτούργησε σωστά και πώς θα αποτραπεί η επανάληψη του. Όπως είπε ο πρωθυπουργός παραβιάστηκαν οι συγκεκριμένοι κανόνες για την αστυνομική ανταπόκριση σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και προσέθεσε ότι ανακοινώθηκαν ορισμένες αλλαγές, με πιο καίρια τη μεταφορά πλέον κάθε θύματος σε ασφαλή χώρο και τη διαμονή του εκεί μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα περιστατικά σχολικής και εφηβικής βίας, καθώς και στην ανάγκη απλοποίησης της γραφειοκρατίας ενώ αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι στο επίκεντρο αυτής της πολιτικής βρίσκονται οι ευάλωτοι πολίτες.

Οι πολιτικές μας έχουν ως βασικό γνώμονα την αρχή ότι κανείς δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μείνει πίσω, ιδίως οι πιο ευάλωτοι όπως είναι όσοι βρέθηκαν εκτός απασχόλησης. Γι’ αυτό και δίνουμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 2.700 ευρώ σε κάθε έναν από τους ανέργους, πρώην εργαζόμενους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητσοτάκης.

φωτογραφία αρχείου