1821: Ο Αθανάσιος Διάκος, επικεφαλής Ελλήνων επαναστατών, φθάνει στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς και απαιτεί την παράδοση της πόλης από τον διοικητή της Χασάν Αγά.

1854: Γαλλία, Αγγλία και Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Ρωσία (Κριμαϊκός Πόλεμος).

1930: Στην Τουρκία, οι πόλεις Κωνσταντινούπολη και Άνγκορα μετονομάζονται σε Ιστανμπούλ και Άνκαρα (Αγκυρα) από τους Τούρκους εθνικιστές.

1940: Στην Ελλάδα, μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για τις μόνιμες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

1969: Ο Γιώργος Σεφέρης στηλιτεύει τη χούντα με την περίφημη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του BBC. Γι αυτό το λόγο του αφαιρέθηκε ο τίτλος του πρέσβη επί τιμή, καθώς και το δικαίωμα χρήσης διπλωματικού διαβατηρίου.

1970: Η «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, με το περίφημο ζεϊμπέκικο του Μάνου Λοΐζου, παίρνει μέρος στο φεστιβάλ των Καννών.

1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει όλα τα αξιώματα: του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και του προέδρου της Βουλής.

1995: Την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά των εγκαταστάσεων του «Mega Channel», που έγινε στις 15/03, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές, αναλαμβάνει η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

2005: Σεισμός 8,7 ρίχτερ χτυπά την Ινδονησία, στη βόρεια Σουμάτρα, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.