1897: Υπογράφεται το διάταγμα της ίδρυσης του ΣΕΓΑΣ. Στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

1898: Υπόθεση Ντρέιφους: Ο Εμίλ Ζολά προσάγεται σε δίκη για δυσφήμιση μετά τη δημοσίευση του «Κατηγορώ».

1922: Η Μαντάμ Κιουρί εκλέγεται μέλος της Γαλλικής Ιατρικής Ακαδημίας για τις πολυάριθμες ανακαλύψεις της και ειδικότερα για την ανακάλυψη του ραδίου.

1937: Με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου και έπειτα από υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Γεώργιο Β’, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στην Κύθνο και έπειτα στη Θάσο.

1946: Το ΕΑΜ αποφασίζει να μη μετάσχει στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε η κυβέρνηση Σοφούλη, ακολουθώντας τη γραμμή Ζαχαριάδη και στρέφεται στην ένοπλη εξέγερση.

1956: Κατά τη διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης των μαθητών του Γυμνασίου Αμμοχώστου, σκοτώνεται από αγγλικά πυρά ο 18χρονος μαθητής της ΣΤ’ Τάξης, Πετράκης Γιάλλουρος, σημαιοφόρος της διαδήλωσης και υπεύθυνος των μαθητικών ομάδων του Γυμνασίου. Ήταν ο πρώτος μαθητής νεκρός του αγώνα.

1964: Πεθαίνει ξαφνικά από πνευμονικό οίδημα, σε ηλικία 70 ετών, ο συναρχηγός της Ενώσεως Κέντρου, Σοφοκλής Βενιζέλος. Ο θάνατός του επήλθε μόλις μια βδομάδα πριν από τις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου.

1992: Τα δώδεκα μέλη της ΕΟΚ υπογράφουν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος, του ευρώ. Με τη συνθήκη αυτή μετονομάζεται σε Ευρωπαϊκή Ένωση. Από ελληνικής πλευράς υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς.

2008: O μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, Ιερώνυμος (Ιωάννης Λιάπης), εκλέγεται νέος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία με 45 ψήφους, έναντι 27 του μητροπολίτη Σπάρτης, Ευσταθίου.