Αναχώρησαν για την Κροατία και την Ολλανδία αντίστοιχα οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, ενόψει των υποχρεώσεών τους στα οικεία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου «πέταξε» χθες το απόγευμα για το Ζάγκρεμπ, όπου σήμερα (4/1, 20:00) κόντρα στην Ουγγαρία, ρίχνεται στη μάχη για ένα μετάλλιο, στη μοναδική διεθνή διοργάνωση όπου δεν έχει καταφέρει ποτέ να ανέβει στο βάθρο. «Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Αν συμβεί τώρα, καλώς να έρθει. Θα χρησιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού έτσι κι αλλιώς για τη συνέχεια, είτε είναι καλό είτε όχι», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός πριν την αναχώρηση της αποστολής, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Τη 15άδα της εθνικής ανδρών απαρτίζουν οι Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Ζαννής Αλαφραγκής. Στην αποστολή μετέχουν επίσης ο συνεργάτης του Βλάχου, Τάσος Σχίζας, ο φυσιοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος, ο γιατρός Σπύρος Μπάλας, ο γυμναστής Μανώλης Βασιλειάδης, ο τεχνικός video-στατιστικής Χρήστος Κοδέλλας και ο μάνατζερ Γιώργος Μαργιούκλας, ενώ μαζί τους μεταβαίνει στην Κροατία και ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Σταυρίδης.

«Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ είναι η αρχή μιας απαιτητικής -αγωνιστικά- χρονιάς. Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά και η Εθνική ομάδα θα βρεθεί στο Παρίσι. Το Ευρωπαϊκό δεν θα είναι απλά μια διοργάνωση μεσούσης της περιόδου στη σκιά των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μία μεγάλη διοργάνωση όπου θέλουμε να διακριθούμε και να κρατήσουμε ψηλά τη δυναμική της ομάδας μας. Στόχος μας είναι να φτάσουμε με σωστά βήματα στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου και η ομάδα μας να παραμείνει στην ελίτ της Ευρώπης», τόνισε ο Θοδωρής Βλάχος.

Λίγες ώρες νωρίτερα χθες, αναχώρησε για το Αϊντχόφεν η εθνική γυναικών, η οποία αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την Παρασκευή (5/1, 21:30), επίσης με αντίπαλο την Ουγγαρία. Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου πηγαίνει στην Ολλανδία με διπλό στόχο, αφού, πέρα από τη διάκριση, θα επιδιώξει να κερδίσει το ένα και μοναδικό εισιτήριο που δίνει η συγκεκριμένη διοργάνωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην αποστολή της εθνικής γυναικών απαρτίζουν οι Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαρία Πάτρα, Ειρήνη Νίνου, Βάσω Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Αθηνά Γιαννοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Έλενα Ελληνιάδη, Σοφία Τορνάρου. Μαζί τους βρίσκονται οι συνεργάτες της Αλεξίας Καμμένου, Τάσος Πυρπυρής και Φώντας Λεμπέσης, η φυσιοθεραπεύτρια Ναταλία Σκαρπέτη, ο τεχνικός video-στατιστικής Κώστας Μάρκου, η έφορος και μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ, Εύη Μωραϊτίδου, καθώς και η διεθνής διαιτητής Μαρία Δασκαλοπούλου.