Στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει στο Ηράκλειο η παρουσίαση του Βιβλίου «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ CARVING» που θα πραγματοποιηθεί με επίδειξη τεχνικών Carving από τους συγγραφείς της έκδοσης, τον Ζαριανό Γιώργο Δαμιανάκη και την Ρένα Χανιωτάκη.
Η παρουσίαση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ι.ΙΕΚ Taste AcademyΙ, στο Ηράκλειο Λεωφόρο Στέλιου Καζαντζίδη 135.
Το βιβλίο θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Τάσος Παπαδάκης.
Carving στα ελληνικά σημαίνει σκαλίζω. Στο επίπεδο της τέχνης carving, μιλάμε για “γλυπτική”. Η “γλυπτική” φρούτων και λαχανικών είναι η τέχνη κατά την οποία, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και αφαιρώντας τμήματα του λαχανικού ή του φρούτου, τους δίνουμε ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα, μετατρέποντας τα σε μικρά “έργα τέχνης”, ιδανικά για το στόλισμα ενός μπουφέ ή ενός τραπεζιού.