Με μερικά μόνο…κλικ στον υπολογιστή ή στο κινητό, θα μπορούν να έχουν στην πόρτα τους φρέσκα φρούτα, ποιοτικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης σε χαμηλές τιμές οι κάτοικοι του δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, αφού το διαδικτυακό ηλεκτρονικό κατάστημα «Λαϊκή Αγορά Ελλάδας», ξεκινά το…delivery, μέσω της διεύθυνσης www.elaikiagora.gr.

Αυτό αποκαλύπτει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Ημαθίας που «εμπνεύστηκε» και τη «Λαϊκή Αγορά Ελλάδας», Δημήτρης Σαμαράς, διευκρινίζοντας ότι το προσεχές Σάββατο 23/11 και το επόμενο 30/11, η υπηρεσία του delivery θα εφαρμοστεί στο δήμο Αλεξάνδρειας και μόνο, ενώ επόμενοι σταθμοί θα είναι Βέροια και Νάουσα, αλλά και η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος, όπου το «ενδιαφέρον για την υπηρεσία καταγράφεται έντονο», όπως διευκρινίζει.

Στη λαϊκή αγορά του δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, που λειτουργεί από τις έξι το πρωί έως και τις τρεις το μεσημέρι, «στήνουν» πάγκους περί τους 300 παραγωγούς και επαγγελματίες βιομηχανικών ειδών και σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η υπηρεσία delivery θα λειτουργεί από το πρωί μέχρι και τις 13.30 περίπου.

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών για ένταξή τους στο πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα που βγήκε στον αέρα του διαδικτύου από το Σωματείο Λαϊκών Αγορών Ημαθίας εξακολουθεί να καταγράφεται έντονο και σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «συνάδελφοι από όλη την χώρα δεν σταματούν να τηλεφωνούν, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στην εφαρμογή μας», τονίζει.

‘Αλλωστε, όπως επισημαίνει, οι λαϊκές αγορές μετεξελίσσονται και αναβαθμίζονται «αλλά χρειάζονται ακόμη πιο δραστικά μέτρα, αλλιώς θα μας εξαφανίσουν τα πολυκαταστήματα» και προσθέτει πως «οι ηλεκτρονικές πωλήσεις είναι το μέλλον και ο καλύτερος τρόπος για τη διεύρυνση του κοινού μας είναι μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων που μας προσφέρονται, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και τις μικρότερες ηλικίες που δεν πηγαίνουν στη λαϊκή, τουλάχιστον για να ψωνίσουν είδη ένδυσης και υπόδησης».

Υπογραμμίζοντας ότι η είσοδος των λαϊκών αγορών στην ψηφιακή εποχή είναι μονόδρομος, ο κ. Σαμαράς που παράλληλα κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, επισημαίνει ότι  ήδη ξεπερνούν τους 40 οι συμμετέχοντες στην εφαρμογή που δημιουργήθηκε και ολοένα αυξάνουν.

 «Ήδη, περισσότεροι από 10.000 καταναλωτές έχουν επισκεφτεί την ψηφιακή σελίδα που δημιουργήσαμε και έγιναν και αρκετές αγορές» ανέφερε. Ο ίδιος εκτιμά ότι με τις ενημερώσεις που γίνονται και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται το ηλεκτρονικό κατάστημα που δημιουργήθηκε για την πώληση προϊόντων από τις λαϊκές αγορές δεν θα αργήσει να πατήσει …γκάζι.

«Στην ολοκληρωμένη, άρτια και σύγχρονη πλατφόρμα, τα προϊόντα παρουσιάζονται σωστά και κυρίως εύκολα στον πελάτη και μέσω αυτής, οι έμποροι και οι παραγωγοί όλης της χώρας, κάνοντας την εγγραφή τους, μπορούν να πωλούν ενδύματα/υποδήματα 24 ώρες την ημέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και αντίστοιχα τα φρούτα και τα λαχανικά σε συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες λαϊκές», εξηγεί.

 Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Λαϊκή Αγορά Ελλάδας

Μέσω της σύναψης συνεργασίας με το σωματείο και έναντι ενός ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, οι επαγγελματίες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα στην πλατφόρμα και να πωλούν τα προϊόντα τους άμεσα στους πελάτες. Έτσι, τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν χωρίς κανέναν εξοπλισμό την επιχείρησή τους και να τη λειτουργούν επί 24ωρης βάσης κα’ θόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με μηδενικό κόστος, προωθώντας πανελλαδικά τα προϊόντα τους μέσω διανομών άμεσα, εντός της ίδιας ημέρας, χωρίς μετακίνηση και με ελάχιστο κόστος, όπως επισημαίνεται σχετικά.

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει πως σε ό,τι αφορά τη διανομή των βιομηχανικών ειδών, ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να συνάψει σύμβαση με κάποια σχετική εταιρεία, ενώ τη μεταφορά των τροφίμων, που είναι και πιο ευπαθή, αναλαμβάνει το κατά τόπου σωματείο.

Όσοι καταναλωτές δεν μπορούν να επισκεφτούν τις λαϊκές αγορές, είτε γιατί έχουν κινητικά προβλήματα, είτε γιατί εργάζονται τις ώρες λειτουργίας τους, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και μόνο με μερικά ” κλικ” στον υπολογιστή ή στο κινητό τους, να έχουν στην πόρτα τους όλα εκείνα τα προϊόντα που τους χρειάζονται για το οικογενειακό τραπέζι και δεν μπορούν να προμηθευτούν δια ζώσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ