Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Alphabet την μητρική εταιρεία της Google με στόχο την ανάπτυξη ενός τσιπ αλλά και λογισμικού που θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες  να αναπτύξει η κάθε μια τον δικό της βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που θα επικοινωνεί φωνητικά με τον οδηγό και τους επιβάτες των οχημάτων.

Τα τσιπ της Qualcomm τροφοδοτούν εδώ και καιρό κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα Android της Google και η εταιρεία έχει επεκταθεί στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τσιπ που μπορούν να τροφοδοτήσουν τόσο το ταμπλό ενός αυτοκινήτου όσο και συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης που χρησιμοποιούνται από τη General Motors.

Ενώ πολλοί καταναλωτές είναι εξοικειωμένοι με το Android Auto και το Apple CarPlay της Google που εμφανίζουν εφαρμογές από ένα τηλέφωνο όταν είναι συνδεδεμένο σε όχημα, το λειτουργικό σύστημα Android Automotive της Google είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα παρασκήνια για να τροφοδοτήσουν τα υπολογιστικά συστήματα ενός οχήματος.

Η νέα τεχνολογία που θα αναπτύξουν Qualcomm και Alphabet θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς να βασίζονται στο τηλέφωνο του οδηγού. Η Qualcomm την Τρίτη κυκλοφόρησε επίσης δύο νέα τσιπ, ένα με το όνομα Snapdragon Cockpit Elite για την τροφοδοσία των ταμπλό και ένα άλλο με το όνομα Snapdragon Ride Elite για δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης.

 naftemporiki.gr