Με τη Διοίκηση του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΑ «Ηράκλειο» Μιχάλης Δελάκης, ο γενικός γραμματέας Μανόλης Κληρονόμος, το μέλος Μανόλης Βασιλάκης και ο νομικός σύμβουλος του Ομίλου και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νίκος Λογοθέτης συζήτησαν με τον Αλέξη Καλοκαιρινό τον προγραμματισμό της προσωρινής μετατόπισης των 4 γηπέδων αντισφαίρισης του ΟΑΑ. Μια μετατόπιση από το χώρο της τάφρου Σαμπιονάρα Μπέμπο Αγίου Φραγκίσκου η οποία αποσκοπεί στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους, εν όψει της στατικής αποκατάστασης του ευθύγραμμου και καμπύλου τμήματος των Ενετικών Τειχών στο συγκεκριμένο σημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραχώρησης των Ενετικών Τειχών στο Δήμο Ηρακλείου από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο και προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό, καθώς και στην επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο Πολιτισμού το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου να μην απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις του τένις από τα Τείχη, όπως επίσης και του Εργοτέλη, καθώς οι Σύλλογοι με την σχεδόν εκατονταετή δραστηριοποίησή τους, αποτελούν μέρος της ιστορικότητας της πόλης του Ηρακλείου.

Η Διοίκηση του Ομίλου από την πλευρά της, τόνισε τη σημασία συνέχισης της λειτουργίας των γηπέδων και του εντευκτηρίου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών της στατικής αποκατάστασης των Ενετικών Τειχών και έθεσε το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του Πάρκου Νεολαίας.

Επιβεβαιώθηκε τέλος και από τις δύο πλευρές, η άριστη συνεργασία και ο κοινός διπλός στόχος για την ορθή αποκατάσταση των Ενετικών Τειχών και την στήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ομίλου.