Πρόγραμμα ανάπτυξης ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα με δωρεά του Stavros Niarchos Foundation Cultural Center υπό την αιγίδα της Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης Ιστιοπλοϊας ΑμεΑ ξεκίνησε και πραγματοποιείται από τον ΙΟΗ μετά την δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 3 ολοκαίνουργιων ειδικά κατασκευασμένων για άτομα με αναπηρία τύπου Hansa 303.

Το αθλητικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έχει ώς στόχους τη συμπερίληψη, ψυχαγωγία και την άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες επίκτητες ή εκ γενετής από 6 ετών και άνω και πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΙΟΗ από εξειδικευμένους στο αντικείμενο προπονητές με πλήρη διασφάλιση της προσβασιμότητας των αθλητών και χρήση ειδικού γερανού για την ασφαλή είσοδο τους στο σκάφος.

Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η συμπερίληψη, η ευαισθηοποίηση η αποδοχή και η αλλαγή στάσης της κοινωνίας απέναντι στην αναπηρία.

Μακροπρόθεσμος στόχος η δημιουργία αθλητών που θα μπορούν να συμμετέχουν ανταγωνιστικά σε αγώνες της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας καθώς και Διεθνείς καθώς και το “άνοιγμα” σε άλλες κατηγορίες νευροδιαφορετικότητας.

Πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του ομίλου.
Τηλέφωνο 2810242120
Δευτέρα & Τετάρτη 19:00-22:00
Παρασκευή 10:00-13:00
Σάββατο 9:30-14:30

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου