1883: Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Orient Express.

1904: Ιδρύεται στη Σουηδία η ΙΦΚ Γκέτεμποργκ.

1919: Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Ξάνθη, όπου τον υποδέχονται με φρενίτιδα ενθουσιασμού οι κάτοικοι, ενώ οι Βούλγαροι αρχίζουν να αποχωρούν χωρίς επεισόδια.

1944: Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Πάτρα από τη γερμανική κατοχή. Παράλληλα, πραγματοποιείται καταδρομική επιχείρηση, κατάληψη και απελευθέρωση της Σάμου.

1957: Εκτοξεύεται στο διάστημα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου, ο σοβιετικός μη επανδρωμένος δορυφόρος «Sputnik 1», προκαλώντας σοκ στη Δύση που αιφνιδιάζεται.

1862: Ανταρσία κατά του Όθωνα ξεσπά στην Ακαρνανία, με επιεφαλής τον Θεοδωράκη Γρίβα.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύει την ιδρυτική της διακήρυξη.

1992: Boeing 747 της El Al συντρίβεται σε δύο πολυκατοικίες στο Άμστερνταμ, σκοτώνοντας 43 άτομα, εκ των οποίων 39 στο έδαφος.

1996: Ο Μιλτιάδης Έβερτ επανεκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ψήφους 103 έναντι 84 του Γιώργου Σουφλιά.

1999: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης στα Τέμπη φορτηγού με το πούλμαν που μεταφέρει φιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.  

2020: Οι πρόεδροι του Παλάου, του Ναούρου, του Κιριμπάτι, των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας και των Νήσων Μάρσαλ εκδίδουν δήλωση με την οποία απειλούν να αποχωρήσουν από το Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού εάν δεν επιλεγεί ο υποψήφιός τους ως Γενικός Γραμματέας. Ο πρόεδρος των Μικρονησιών David W. Panuelo δηλώνει ότι το θέμα είναι «αδιαπραγμάτευτο».

2021: Το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Oculus παρουσιάζουν εκτεταμένη παγκόσμια διακοπή λειτουργίας που ξεκίνησε στις 15:39 UTC. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η διακοπή προκλήθηκε από μια ενημέρωση BGP από το Facebook.

2021: Στους επιστήμονες David Julius και Ardem Patapoutian απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής 2021 «για την ανακάλυψη των υποδοχέων της θερμοκρασίας και της αφής».