Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, συνοδευόμενος από τους Δημάρχους Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών – Αστερουσίων, Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν, τέθηκαν καταρχάς ζητήματα των δύο Δήμων, τα οποία αφορούν στις προσλήψεις προσωπικού, στην αξιοποίηση των προγραμμάτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων, στις εντάξεις νέων έργων, όπως επίσης και στην πορεία των έργων που υλοποιούνται στην παρούσα φάση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών άκουσε με ενδιαφέρον τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δύο Δήμοι και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων, τη διευκόλυνση των πολιτών στο δημοτολόγιο, την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, την πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα και τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα με καταβολή σε έως 60 δόσεις, για οφειλές που βεβαιώθηκαν ως 31 Αυγούστου 2024, με προνομιακό καθεστώς για τους ευάλωτους οφειλέτες.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης έδωσε νέο ραντεβού με τους δύο Δημάρχους, για να συναντηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα μαζί και με το Δήμαρχο Άνω Βιάννου, με αντικείμενο τον Αναποδάρη, ώστε στην συνέχεια να κάνει ο ίδιος επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη για συντονισμό δράσεων.