Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ενημέρωση των Διπλωματικών Ακολούθων που φοιτούν στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η ενημέρωση κάλυψε όλα τα κρίσιμα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, καθώς και τις διαδικασίες υποδοχής, προστασίας ευάλωτων ομάδων, χορήγησης ασύλου και ένταξης.

Τους νέους διπλωμάτες υποδέχθηκε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, η οποία τους καλωσόρισε θερμά και τους παρείχε μια ολοκληρωμένη εικόνα των προκλήσεων και των επιτευγμάτων της χώρας στον τομέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Στη δήλωσή της, η κ. Βούλτεψη τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε με χαρά τους νέους διπλωμάτες, οι οποίοι θα βρεθούν σύντομα στην πρώτη γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής. Τους ενημερώσαμε για όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού, από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών μέχρι την προστασία των ευάλωτων ατόμων και την ένταξη των προσφύγων. Τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και γνώσεις, ώστε να είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα μας με επαγγελματισμό και αφοσίωση από τα πρώτα τους βήματα στην καριέρα τους.»

Οι Διπλωματικοί Ακόλουθοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για τον ρόλο της διπλωματίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και τη συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους.

Στην ενημέρωση των Διπλωματικών Ακολούθων συμμετείχαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μάνος Λογοθέτης, η Γενική Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Δήμητρα Λυγούρα, ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, κ. Ηρακλής Μοσκώφ, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, κ. Μάριος Καλέας και οι Διευθυντές των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου.