Στη διοργάνωση του SOCCA Champions League θα συμμετάσχουν 70 ομάδες οι οποίες προέρχονται από 30 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ καθημερινά θα διεξάγονται 60 αγώνες και το Ρέθυμνο θα φιλοξενήσει περίπου 1.500 μέλη της οικογένειας του αθλήματος.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από εννέα ομάδες και αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, άλλωστε φιγουράρει στο Νο 3 της ευρωπαϊκής και στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ σε επίπεδο αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει καταλάβει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, την πέμπτη σε αυτό του 2022 και την έκτη σε εκείνο του 2023.

Στο Ρέθυμνο για τρία χρόνια

Το Ρέθυμνο παίρνει τη σκυτάλη ως οικοδέσποινα πόλη από το Μάριμπορ της Σλοβενίας που φιλοξένησε το SOCCA Champions League το 2022 και το 2023, ενώ οι διοργανώσεις του 2018 και του 2019 είχαν διεξαχθεί στο Πόρετς της Κροατίας.

Η κρητική πόλη που εγγυάται λόγω προτέρου εντίμου βίου την επιτυχία του SOCCA Champions League, χρίσθηκε ανάδοχος της διοργάνωσης για τρία χρόνια και ως εκ τούτου θα τη φιλοξενήσει το 2024, το 2025 και το 2026, επικρατώντας απέναντι στις υποψηφιότητες της Βουδαπέστης και της Μαγιόρκα.

Η πρόβα και το ποδόσφαιρο της αλάνας

Στο επιγενόμενο Aegean Cup θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Αγγλίας που θα έχουν την ευκαιρία μιας πρόβας τζενεράλε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ομάν από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2024.

Το mini ποδόσφαιρο αναπτύσσεται και εξαπλώνεται διαρκώς απανταχού του πλανήτη και καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλές και γοητευτικό, καθόσον ξαναφέρνει στο προσκήνιο την εποχή της αθωότητας με το αγνό (μετεξελιγμένο) ποδόσφαιρο της αλάνας και ανεβάζει εξ ορισμού την ένταση, την αδρεναλίνη και το hype.