Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2024, η Γενική Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Δήμητρα Λυγούρα, πραγματοποίησε επίσκεψη στις Ελεγχόμενες Δομές Προσωρινής Φιλοξενίας Βαγιοχωρίου και Λαγκαδικίων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκε από τους Διοικητές των δομών για τις συνθήκες διαμονής των αιτούντων άσυλο, τα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και τις δράσεις απασχόλησης και ένταξης που υλοποιούνται στις δομές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες που ακολουθεί η διοίκηση, με στόχο την εντοπισμό και την εξάλειψη περιττών γραφειοκρατικών στοιχείων που δυσχεραίνουν το έργο της. Επιπλέον, συζητήθηκε η εύρυθμη λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της αποδοτικής λειτουργίας των δομών.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Λυγούρα κάλεσε τους Διοικητές και το εμπλεκόμενο προσωπικό να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών των ανηλίκων που θα εγγραφούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως ανέδειξε τη δέσμευση της διοίκησης για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας και της παροχής υπηρεσιών στους αιτούντες άσυλο, με γνώμονα την ασφάλεια και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.