Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάνος Λογοθέτης, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας σε Γραφεία και Αυτοτελή Κλιμάκια Ασύλου της Διεύθυνσης Περιφερειακών Υπηρεσιών όπου και ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη, κα. Μουρμούρη Μαρία, για την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με τις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Γραφεία όσον αφορά στη διαχείριση των αιτημάτων διεθνούς προστασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Λογοθέτης, παρουσία του Διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριου Καλέα, συναντήθηκε με τους υπαλλήλους των ΠΓΑ Θεσσαλονίκης και ΑΚΑ Ασφαλών χωρών ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε κατά την επίσκεψη του στο Κλιμάκιο Ευάλωτων αιτούντων άσυλο αναφορικά με την αναγκαιότητα προτεραιοποίησης που χρήζουν άτομα, τα οποία ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες αιτούντων.

 Τα θέματα της στελέχωσης των τοπικών γραφείων, βελτίωσης των παρόντων υποδομών και περαιτέρω αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αιτούντες άσυλο, βρέθηκαν, επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης.