1935: Ο Αμερικανός ηλεκτρομηχανικός, Έντουιν Άρμστρονγκ, ανακαλύπτει τη ραδιοφωνική μπάντα των FM.

1943: Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Σοβιετικοί επανακτούν το Κίεβο, σχεδόν μετά από δυο χρόνια γερμανικής κατοχής.

1958: Εγκαινιάζεται το Διυλιστήριο πετρελαίου στον Ασπρόπυργο.

1962: Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ περνά ψήφισμα που καταδικάζει τις πολιτικές του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και καλεί όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού να διακόψουν τις στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τη χώρα.

1961: Σφοδρή νεροποντή πλήττει την Αθήνα, με αποτέλεσμα το θάνατο 43 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες μένουν άστεγοι.

1964: Με απόφαση της Βουλής, στην οποία πλειοψηφεί η Ένωση Κέντρου, τερματίζεται το μετεμφυλιακό καθεστώς. Καταργούνται το Γ’ Ψήφισμα, οι εξορίες και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

1983: Ο Τουργκούτ Οζάλ κερδίζει τις εκλογές στην Τουρκία με το κόμμα της «Μητέρας Πατρίδας» και γίνεται πρωθυπουργός.

1985: Ξεσπά το σκάνδαλο «Irangate». Ο αμερικανικός Τύπος αποκαλύπτει ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ρίγκαν πούλησαν όπλα στο Ιράν και με τα κέρδη χρηματοδότησαν τον αγώνα των Κόντρας στη Νικαράγουα για την ανατροπή της κυβέρνησης των Σαντινίστας.

1992: Η Ελλάδα υπογράφει στη Μαδρίτη τη Συνθήκη του Σένγκεν. Η συμφωνία υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην ομώνυμη κωμόπολη του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη-μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία. Άλλα κράτη-μέλη των Ε.Κ. και της Ε.Ε., που μεταγενέστερα υπέγραψαν πρωτόκολλα και συμφωνίες προσχώρησης στα δύο ανωτέρω διεθνή κείμενα ήταν η Ιταλία το 1990, η Ισπανία και η Πορτογαλία το 1991, η Ελλάδα το 1992, ενώ θα ακολουθήσουν η Αυστρία το 1995 και η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία το 1996.

1996: Η ελληνική πυραυλάκατος «Κωστάκος» βυθίζεται έναντι της παραλίας Αυλάκια της Σάμου.

1999: Διενεργείται δημοψήφισμα στην Αυστραλία με το ερώτημα να γίνει ή όχι η χώρα Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Οι Αυστραλοί αρνούνται την εισαγωγή ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης και με ποσοστό 55% περίπου αποφασίζουν τη συνέχεια του ισχύοντος πολιτειακού καθεστώτος, επιλέγοντας να διατηρήσουν την βρετανίδα μονάρχη ως αρχηγό του κράτους.