1870: Εμφανίζεται το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα. Το Αστεροσκοπείο Αθηνών δέχεται τηλεγράφημα από τη Λευκάδα από τον πλοίαρχο Βατσαξή, που ενημερώνει σχετικά, περιγράφοντας την παρατήρησή του χωρίς να κάνει μνεία στο Σέλας ή να γνωρίζει περί αυτού.

1880: Για 10η φορά (ρεκόρ στην ιστορία της χώρας) ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος.

1889: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ χτυπά τη Λέσβο, με απολογισμό 36 νεκρούς.

1912: Ο Ελληνικός Στόλος καταλαμβάνει την Τένεδο και προελαύνει στα Δαρδανέλια.

1914: Η Μεγάλη Βρετανία, συγχρόνως με την κήρυξη του πολέμου κατά της Τουρκίας, προβαίνει σε προσάρτηση της Κύπρου, ως κτήση της.

1922: Η Ανακριτική Επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο παραπέμπει με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας τον πρώην αρχιστράτηγο της Στρατιάς της Μικράς Ασίας, Γεώργιο Χατζηανέστη, τους πολιτικούς Δημήτριο Γούναρη, Νικόλαο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Νικόλαο Θεοτόκη, Γεώργιο Μπαλτατζή, τον υποστράτηγο ε.α. Ξενοφώντα Στρατηγό και τον υποναύαρχο ε.α. Μιχαήλ Γούδα.

1936: Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Γκαλεάτσο Τσιάνο, υπογράφουν σύμφωνο συμμαχίας και δημιουργούν τον Άξονα Βερολίνου – Ρώμης. Η συμφωνία θα παραμείνει μυστική έως την 1η Νοεμβρίου.

1944: Οι Γερμανοί εκκενώνουν την Ελασσόνα.

1949: Αποχωρούν από την Ελλάδα τα βρετανικά στρατεύματα.

1951: Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ επανεκλέγεται στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας, σε ηλικία 77 ετών.

1958: Τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τον Λίβανο.

1959: Στη Φαιστό της Κρήτης, η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή ανακαλύπτει σπουδαίες παραστάσεις θρησκευτικών μινωικών τελετών.

1960: Καταδικάζεται σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για κατάληψη ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

1983: Πραγματοποιείται απόβαση πεζοναυτών των ΗΠΑ (περίπου 1.800) στη Γρενάδα, με πρόσχημα την προστασία Αμερικανών πολιτών από το νέο μαρξιστικό και φιλοκουβανέζικο -κατά αυτούς- καθεστώς. Θα αποχωρήσουν στις 6 Νοεμβρίου, αφού καμφθεί η αντίσταση των πραξικοπηματιών και αντικαταστάθηκαν από μονάδες τήρησης της τάξης από Καναδά και Νέα Ζηλανδία.

1984: Στην Ουάσινγκτον εντοπίζεται ο ιός της ηπατίτιδας.

1990: Πραγματοποιείται η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα από ζώντα δότη, στην Καλιφόρνια. Δότρια ήταν μια μητέρα και λήπτρια η 12χρονη κόρη της.

2001: Κυκλοφορούν από τη Microsoft τα Windows XP.