Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη συνεχίζουν να προβάλλουν δυναμικά τα ποιοτικά Αγροδιατροφικά Προϊόντα της εύφορης Κρητικής γης στις Διεθνείς αγορές!

Με την επιτυχημένη συμμετοχή της, στη σπουδαία έκθεση SIAL – Paris 2024 στο Παρίσι, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στη βιομηχανία τροφίμων, που φέτος γιόρτασε τα 60 χρόνια της συγκεντρώνοντας συμμετοχές από 130 χώρες, με πάνω από 7.500 εκθέτες και 8.000 αγοραστές, σε περίπου 10 διαφορετικούς τομείς προϊόντων Αγροδιατροφής!

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία και με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, έδωσαν τη δυνατότητα στις Κρητικές επιχειρήσεις και παραγωγούς, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στις πολύ δύσκολες και απαιτητικές αυτές αγορές, μέσα από μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης προσέλκυσε, για μια ακόμη φορά, αγοραστές Premium προϊόντων μεγάλων αλυσίδων Super Market του εξωτερικού, ιδιοκτήτες και προμηθευτές καταστημάτων τροφίμων, ποτών, delicatessen και αντιπρόσωπους του κλάδου τροφίμων και ποτών.
Έθεσε δε τις βάσεις για τη σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών που βασίζονται στην καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων.

Η συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και των Επιχειρήσεων – Μελών της υπήρξε αποτελεσματική, μέσα από το καλαίσθητο και άψογα οργανωμένο περίπτερο και η παρουσίαση των Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε. προϊόντων της Κρήτης (ελαιόλαδο, γραβιέρα, παξιμάδι, κρασί, μέλι και σταφίδες) ήταν εντυπωσιακή, στα πλαίσια του προγράμματος «The European FoodMasters/EU FOOD MASTERS» όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης δόθηκε η δυνατότητα στους Κρήτες παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, να έχουν εποικοδομητικές επαφές με τους εμπορικούς αντιπρόσωπους των μεγάλων αλυσίδων διακίνησης τροφίμων παγκοσμίως και την ευκαιρία άμεσης πρόσβασης στη Γαλλική, τις Ευρωπαϊκές και τις Διεθνείς αγορές, με στόχο πάντα την ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών τους, τη στήριξη της αναγνωρισιμότητας τους και την προώθηση των προϊόντων του νησιού μας και γενικότερα του Brand Name: ΚΡΗΤΗ.

Οι πολυπληθείς επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση, να ενημερωθούν αξιόπιστα για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της Κρήτης από την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και από τους ίδιους τους Επιχειρηματίες/Παραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση.
Ακόμη, είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια γαστρονομικής εκδήλωσης, να γευτούν πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, βασισμένα στην Κρητική διατροφή και τις πρώτες ύλες του νησιού.

Το περίπτερο της Περιφέρεια Κρήτης τίμησαν με την παρουσία τους τα στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, κ.κ. Νικόλαος Μπέλιας – Γενικός Σύμβουλος και Μάριος Μαθιουδάκης – Σύμβουλος ΟΕΥ Α, καθώς και στελέχη της Πρεσβείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης,  Σταύρος Τζεδάκης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Η συμμετοχή μας στην έκθεση αυτή έρχεται να ενισχύσει το βασικό μας στόχο που είναι η εξωστρέφεια των Κρητικών προϊόντων την οποία είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να αξιοποιήσουμε και να αυξήσουμε. Τα προϊόντα μας είναι ποιοτικά και εμείς τους δίνουμε ταυτότητα για να ταξιδεύουν σε νέες αγορές. Είναι μία οργανωμένη και συνεχής προσπάθεια και είναι πάντα προς όφελος των παραγωγών, προκειμένου να κερδίζουν την προστιθέμενη αξία από την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων μας».

Η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ειρήνη Χουδετσανάκη, ανέφερε: «Το τριετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «The European FoodMasters/EU FOOD MASTERS» που συμμετέχουμε και υλοποιούμε, δίνει τη δυνατότητα σε Επιχειρηματίες, Έμπορους, αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό, να γνωρίσουν τα Π.Ο.Π. και τα Π.Γ.Ε. προϊόντα του τόπου μας. Κάθε δράση μας έχει ως κύριο στόχο, να γνωρίσει το ευρύ κοινό (επιχειρηματίες και καταναλωτές) πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά, τα εξαίρετα τυποποιημένα και πιστοποιημένα προϊόντα που παράγει η Κρήτη και αξίζουν να έχουν μία περίοπτη θέση στην παγκόσμια αγορά τροφίμων! Στην  Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπ τον συνεχώς αναπτυσσόμενο Αγροδιατροφικό Τομέα του νησιού μας και χαιρόμαστε κάθε φορά που με τις προσπάθειές μας συμβάλλουμε στην ενδυνάμωσή του μέσα από επιτυχημένες προσπάθειες προβολής του, όπως αυτή στο Παρίσι.»

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων: Μάνια Μυλωνάκη – Προϊσταμένη Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων, Ανεζάκη Ευαγγελία – Προϊσταμένη του τμήματος Αλιείας της ίδιας Δ/νσης και   Ηρώ Σταυρακάκη, εκ μέρους της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.