Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Ανδρουλάκη, σχετικά με τη διαχείριση των περιβαλλοντικών ζητημάτων του Δήμου Ιεράπετρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Φραγκούλης, ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρίνος Κριτσωτάκης, η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Άννα Καγιαμπάκη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Λασιθίου, Μανώλης Ρουκουνάκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δημήτρης Δασενάκης, ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ιεράπετρας, Γιώργος Μαράκης και στελέχη υπηρεσιών.

Συζητήθηκε η διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δημιουργούνται στην Ιεράπετρα από τα υγρά απόβλητα και τους αέριους ρύπους, από το πυρηνελαιουργείο που λειτουργεί στην περιοχή, καθώς και η ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων πριν από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου.