Το Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου, επισκέφθηκαν τα παιδιά της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου. Oι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Μαρία Τζαμάλ-Ιωαννίδου, Χρήστο Καρούζο και Ανδρέα Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και την ενότητα που αφορά στη λειτουργία των Δήμων, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημοτικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου, προκειμένου να ενημερωθούν και να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Μπελενιώτης και οι Αντιδήμαρχοι Όλγα Δραμουντάνη και Στέφανος Ψυλλάκης. Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για  τη λειτουργία του Δήμου, τα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις αρμοδιότητες των αιρετών ενώ τους εξήγησε με ποιο τρόπο λαμβάνονται οι αποφάσεις ώστε να προχωρήσει ένα μεγάλο ή μικρό έργο που αφορά στον τόπο.

Επίσης, συζήτησαν το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής που αφορά στο δικό τους σχολικό συγκρότημα με τα παιδιά να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για όλα όσα άκουσαν θέτοντας σειρά καίριων ερωτήσεων οι οποίες συνοδεύονταν και από τις ανάλογες….απαιτήσεις σε ότι αφορά το σχολείο που θα ήθελαν, τις παιδικές χαρές και τους αθλητικούς χώρους, με το Δήμαρχο να ακούει με προσοχή όλες τις παρατηρήσεις που έκαναν τα παιδιά!

Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου ενημερώθηκαν εκτενώς από το Δήμαρχο και για την ανακύκλωση  υλικών και τις δράσεις του Δήμου με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών με μακροπρόθεσμο στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Σε κάθε παιδί προσφέρθηκε ένα λεύκωμα του Δήμου με τις ομορφιές του τόπου, με μία αφιέρωση από το Δήμαρχο, καθώς και μία τσάντα ανακύκλωσης που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε στο σχολείο είτε, στο σπίτι τους.