Η καθηγήτρια Ιστορίας, Μαρία Ευθυμίου, σε δύο μοναδικές διαλέξεις

Ο Δήμος Αθηναίων συνδιοργανώνει έναν νέο κύκλο επιμορφωτικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με τίτλο «Το ΕΚΠΑ στην Πόλη».

Στο πλαίσιο αυτό, η εγνωσμένου κύρους καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου θα δώσει δύο διαλέξεις, με θέμα «Τροφή, μία σημαντική παράμετρος της Παγκόσμιας Ιστορίας» και «Ατομική Ιδιοκτησία-Κοινοκτημοσύνη, ή πώς η ανθρωπότητα αναμετριέται, ιστορικά, με τον εαυτό της».

Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε Ιστορία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόννη. Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο δίδαξε από το 1981. Από το 2007 διδάσκει δωρεάν, σε όλη την Ελλάδα, κύκλους παγκόσμιας και ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν καλύψει περί τις 3.500 ώρες διδασκαλίας και τα έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί πολλά βιβλία Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί δεκάδες άρθρα και συμβολές της σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έτος 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού.

Πρόγραμμα διαλέξεων

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024, 19:00
Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης, Κεντρικό Κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30)
Τροφή, μία σημαντική παράμετρος της Παγκόσμιας Ιστορίας

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024,19:00
Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης, Κεντρικό Κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30)
Ατομική Ιδιοκτησία – Κοινοκτημοσύνη, ή πώς η ανθρωπότητα αναμετριέται, ιστορικά, με τον εαυτό της