1864: Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, που καθιερώνει το πολίτευμα της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.
1868: Τίθεται σε ισχύ το Σύνταγμα του Λουξεμβούργου.
1888: Πατεντάρεται ο οπτικός φωνόγραφος από τον Τόμας Έντισον (η πρώτη κινηματογραφική ταινία).
1897: Ιδρύεται η Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
1906: Ο Γερμανός μαθηματικός, Άρτουρ Κορν, παίρνει την πρώτη τηλεφωτογραφία. Μεταδίδει την εικόνα του διαδόχου της Γερμανίας σε απόσταση 1.800 χλμ. από το Μόναχο στο Βερολίνο.
1907: Η εταιρεία του Γουλιέλμο Μαρκόνι αρχίζει την πρώτη εμπορική υπερατλαντική ασύρματη υπηρεσία μεταξύ του Γκλέις Μπέι, στη Νέα Σκωτία του Καναδά, και του Κλίφντεν στην Ιρλανδία.
1912: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Νάουσα, όπου στο μεταξύ, οι κάτοικοι έχουν καταλύσει τις τουρκικές Αρχές. Η πόλη μετά από βαριά και βαθιά σκλαβιά, από εξεγέρσεις, συμμετοχές σε επαναστάσεις και πολλές σφαγές, βρίσκεται στην «αγκαλιά» της Ελλάδας.
1915: Η Μεγάλη Βρετανία προσφέρει την Κύπρο στην Ελλάδα για να την παρακινήσει να εξέλθει στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επικαλούμενη την ουδετερότητα της Ελλάδας, η κυβέρνηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη θα αρνηθεί την προσφορά τρεις ημέρες αργότερα.
1933: Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και η σύζυγός του φτάνουν στις ΗΠΑ ως πολιτικοί πρόσφυγες από τη ναζιστική Γερμανία.
1941: Οι Γερμανοί κατακτητές εκτελούν 250 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κερδυλίων Σερρών, σε αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατιώτη.
1957: Ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμί («Ο Ξένος») κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
1979: Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στη Μητέρα Τερέζα. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο προκειμένου να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αρρώστους. Ενδεικτικά, βοήθησε τους πεινασμένους στην Αιθιοπία, τα θύματα της πυρηνικής έκρηξης στο Τσερνομπίλ καθώς και τα θύματα ενός σεισμού στην Αρμενία.
1988: Από συντριβή αεροσκάφους τζετ της Ουγκάντας στη Ρώμη χάνουν τη ζωή τους 31 άτομα.
1989: Ισχυρότατος σεισμός 7,1 Ρίχτερ πλήττει το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ με 67 νεκρούς , 2.500 τραυματίες και τεράστιες καταστροφές. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που πλήττει την Καλιφόρνια από το 1906.
1993: Λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε επιβάλει ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν στη Μόσχα. Οι συλλήψεις, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, ξεπερνούν τις 90.000.
1997: Τα οστά του Τσε Γκεβάρα μεταφέρθηκαν στην Κούβα και τάφηκαν στο Μαυσωλείο της Σάντα Κλάρα, 30 χρόνια μετά την εκτέλεση του στη Βολιβία.