Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ανακοινώνει με χαρά τα Προγράμματα Εθελοντισμού για το 2025. Εάν είσαι παθιασμένος με τη προστασία του περιβάλλοντος και επιθυμείς να έχεις ένα θετικό αντίκτυπο, σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της αφοσιωμένης ομάδας εθελοντών μας.

Λάβε μέρος στην αποστολή μας και:

  • Προστατέψτε τις θαλάσσιες χελώνες και τα οικοσυστήματά τους: Δούλεψε για την επιβίωση των θαλάσσιων χελωνών παρακολουθώντας τη δραστηριότητα φωλεοποίησης τους, βοηθώντας με τα μέτρα προστασίας και διασφαλίζοντας ότι τα χελωνάκια θα φτάνουν με ασφάλεια στη θάλασσα.
  • Αποκτήστε εμπειρία και πολύτιμες δεξιότητες: Από τη συλλογή δεδομένων και την σήμανση θαλάσσιων χελωνών έως την επικοινωνία με το ευρύ κοινό και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα απαραίτητα εργαλεία για τη μελλοντική σου καριέρα.
  • Προώθησε τη βιωσιμότητα και ευαισθητοποίησε το κοινό: Ενημέρωσε τους επισκέπτες σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες και βοήθησε στη διάδοση μίας αίσθησης φροντίδας για τον πλανήτη μας.
  • Δημιούργησε διεθνείς κοινότητες και συνεργασίες: Δικτυώσου με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς μέσα από μια ουσιαστική εμπειρία.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ καλωσορίζει εθελοντές από όλο τον κόσμο και κάθε ηλικίας χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Εάν μιλάς αγγλικά, είσαι τουλάχιστον 18 ετών και σε καλή φυσική κατάσταση, μπορείς να το κάνεις! Αναζητούμε εθελοντές για να συμμετάσχουν στα προγράμματά μας στις περιοχές:

  • Πελοπόννησος – Λακωνικός κόλπος, Κορώνη και Κυπαρισσιακός Κόλπος (Μάιος – Σεπτέμβριος 2025): Προστάτεψε μερικές από τις πιο σημαντικές παραλίες ωοτοκίας της χελώνας Καρέττα στη Μεσόγειο.
  • Κρήτη – Κόλπος Μεσαράς, Χανιά και Ρέθυμνο (Μάιος – Οκτώβριος 2025): Ενημέρωσε και προστάτεψε έναν μοναδικό πληθυσμό θαλάσσιων χελωνών που προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα σε τόσους τουρίστες.
  • Ζάκυνθος – Κόλπος Λαγανά (Μάιος – Οκτώβριος 2025): Λάβε μέρος στις προσπάθειες διατήρησης και τα μέτρα προστασίας μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα της Ελλάδας.
  • Αμβρακικός Κόλπος (Ιούλιος – Αύγουστος 2025): Ανάλαβε δράση στις πληθυσμιακές μελέτες εντός της περιοχής τροφοληψίας των θαλάσσιων χελωνών.
  • Γλυφάδα – Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών (όλο το χρόνο): Φρόντισε τα τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα και παρακολούθησέ τα να αναρρώνουν και να επιστρέφουν στη θάλασσα. Ενημέρωσε επισκέπτες από όλο τον κόσμο και ξενάγησέ τους στο μοναδικό νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες της Ελλάδας.

Δες όλα τα Προγράμματα του 2025 και επέλεξε την εμπειρία που σου ταιριάζει!

Είσαι έτοιμος να κάνεις την διαφορά; Κάνε αίτηση τώρα