1912: Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά των Οθωμανών. Ο Ελληνικός Στρατός διαβαίνει τα σύνορα και εισέρχεται στο έδαφος της Μακεδονίας.

1919: Ο Έντσο Φεράρι κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα αυτοκινήτων. Αργότερα θα ιδρύσει την αυτοκινητοβιομηχανία που φέρει το όνομά του.

1922: Σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Επαναστατικής Επιτροπής, οι υπεύθυνοι της εθνικής τραγωδίας (Μικρασιατική Καταστροφή) θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πρόεδρος της ανακριτικής επιτροπής ορίζεται ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος.

1930: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κηρύσσει την έναρξη των Α’ Βαλκανικών Αγώνων Στίβου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο επικοντιστής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Καραγιάννης, γίνεται ο πρώτος Έλληνας βαλκανιονίκης.

1949: Ακριβώς 38 μέρες μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, συνέρχεται η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ στο Μπουρέλι της Αλβανίας και αποφασίζει την επίσημη παύση του πυρός. Στα νέα καθήκοντα του κόμματος περιλαμβάνονται η ίδρυση ενός νόμιμου πλατιού αριστερού δημοκρατικού κόμματος και η έκδοση μιας αριστερής νόμιμης αθηναϊκής εφημερίδας.

1969: Παραδίδεται στην κυκλοφορία η νέα οδική αρτηρία Κορίνθου-Πατρών.

1984: Εκτοξεύεται από τη Φλόριντα το διαστημόπλοιο Τσάλεντζερ με επταμελές πλήρωμα. Είναι το μεγαλύτερο πλήρωμα στην ιστορία των διαστημικών ταξιδιών.

1999: Στο Λονδίνο, έπειτα από σύγκρουση δύο τραίνων υψηλής ταχύτητας στο σταθμό του Πάντινγκτον, βρίσκουν το θάνατο 31 ενώ τραυματίζονται 400 άτομα.

2009: Ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

2011: Την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 56 ετών αφήνει ο συνιδρυτής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

2020: Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοινώνει ότι θα απαγορεύσει το εμπόριο γουναρικών ζώων, και γίνεται η πρώτη χώρα που το πράττει. Όποιος βρεθεί να πουλά ή να αγοράζει γούνα μετά την απαγόρευση, με εξαίρεση τους υπερορθόδοξους Εβραίους, θα αντιμετωπίζει πρόστιμο έως 18.500 ευρώ ή ένα χρόνο φυλάκιση.

2021: Η Microsoft λανσάρει τα Windows 11, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows. Η αναβάθμιση στα Windows 11 θα είναι δωρεάν για τους χρήστες των Windows 10.