1861: Κυκλοφορούν τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα, τα οποία τυπώθηκαν στη Γαλλία, με παράσταση της κεφαλής του Ερμή.

1847: Ο Γερμανός εφευρέτης και βιομήχανος, Βέρνερ φον Ζίμενς, ιδρύει την εταιρεία Siemens.

1873: Κυκλοφορεί η πρώτη καθημερινή εφημερίδα στην Ελλάδα με τίτλο «Η Εφημερίς» και εκδότη τον Δημήτριο Κορομηλά.

1888: Εκδίδεται το πρώτο τεύχος του περιοδικού National Geographic.

1891: Το φημισμένο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ ανοίγει τις πύλες του στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

1910: Βόμβα στο Λος Άντζελες καταστρέφει τα γραφεία της εφημερίδας Los Angeles Times, σκοτώνοντας 20 άτομα.

1922: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει ότι αποχωρεί οριστικά από την πολιτική. Θα επιστρέψει θριαμβευτικά το 1928.

1931: Το Ισπανικό Κοινοβούλιο χορηγεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1943: Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ιταλία, η Νάπολη και το Αβελίνο πέφτουν στα χέρια των Συμμάχων.

1946: Εκδίδεται η απόφαση για τους 22 κατηγορουμένους εξέχοντες ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης. Δώδεκα από αυτούς καταδικάζονται σε θάνατο ως εγκληματίες πολέμου. Πρόκειται για τους Χέρμαν Γκαίρινγκ (αυτοκτόνησε), Βίχλελμ Κάιτελ, Γιόαχιμ φον Ρίμπεντροπ, Ερνστ Καλτενμπρούννερ, Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, Χανς Φρανκ, Φριτς Ζάουκελ, Άλφρεντ Γιοντλ, Άρτουρ Σέις Ίνκβαρτ. Ισόβια επιβάλλονται στους Ρούντολφ Ες, Βίλχελμ Φρικ και Έριχ Ρέντερ. Ποινή 20ετούς κάθειρξης ανακοινώνεται στους Μπάλντουρ φον Σίραχ και Άλμπερτ Σπέερ, 15 ετών στον Κόνσταντιν φον Νόιρατ και 10 έτη στον Καρλ Νταίνιτς. Αθωώνονται οι Γιαλμάρ Σαχτ, Χανς Φρίτζε και Φραντς φον Πάπεν.

1958: Ξεκινά τη λειτουργία της η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, η NASA.

1960: Η Κύπρος κηρύσσει και επισήμως την ανεξαρτησία της από τη Μεγάλη Βρετανία. Έκτοτε η 1η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως εθνική εορτή, ενώ η επέτειος της ανεξαρτησίας, η 16η Αυγούστου, παραμένει απλώς ως ημερολογιακή ιστορική μνήμη.

1965: Πραγματοποιείται η πρώτη φιλοκυβερνητική συγκέντρωση, μετά τα Ιουλιανά, με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στα Χανιά.

1968: Από σύγκρουση αμαξοστοιχιών στο Δερβένι της Κορινθίας σκοτώνονται 34 άτομα και τραυματίζονται 102, στη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην νεότερη Ελλάδα.

1969: Το αεροσκάφος Concorde καταρρίπτει για πρώτη φορά το φράγμα του ήχου.

1978: Το νησιωτικό κράτος Τουβαλού αποκτά την ανεξαρτησία του από τη Μεγάλη Βρετανία.

1994: Αρχίζει να εκπέμπει το πρώτο ελληνικό συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι, το FILMNET.

2000: Πραγματοποιείται η τελετή λήξης των 27ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ.

2000: Τα ιστορικά υπερωκεάνια της Μεγάλης Βρετανίας, «Πριγκίπισσα Μαργαρίτα» (καθελκύστηκε το 1968) και «Πριγκίπισσα Άννα» (καθελκύστηκε το 1969), πραγματοποιούν το τελευταίο τους ταξίδι στη Μάγχη.

2006: Γεννιέται το πρώτο κλωνοποιημένο αρνί στο Ιράν που κατάφερε να επιζήσει.

2020: Αφού το Ηνωμένο Βασίλειο αγνόησε τα αιτήματά της που είχαν διατυπωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου για την κατάργηση του νομοσχεδίου για την εσωτερική αγορά μέχρι το τέλος του μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστέλλει επιστολή στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με την οποία την ενημερώνει για την πρόθεσή της να ασκήσει διεθνή νομική δράση σχετικά με το νομοσχέδιο, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρίζεται ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο παρακάμπτοντας το άρθρο τέσσερα της συμφωνίας αποχώρησης από το Brexit.

2020: Ο Alessandro Cardelli και ο Mirko Dolcini ορκίζονται λοχαγοί αντιβασιλέα του Σαν Μαρίνο. Ο Cardelli γίνεται ο νεότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο.

2021: Οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal- Ευρώπη μειώνονται σχεδόν κατά 77% σε μία μόνο ημέρα, αυξάνοντας τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Οι νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητούν έρευνες για χειραγώγηση της αγοράς, παρόλο που οι εξαγωγές της Gazprom εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αυξήθηκαν κατά 15,3% σε ετήσια βάση τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 και η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία εκπλήρωνε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.