Εκδήλωση: «Μεταξύ της ένταξης και του αποκλεισμού – Ζώντας στην Κρήτη» από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και την Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, ως φορέας υλοποίησης προγραμμάτων στήριξης προσφύγων και μεταναστών, σε συνεργασία με τη Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, υλοποιεί το πρόγραμμα «EMV-LII – Ενισχύοντας τις φωνές των μεταναστών για την Ένταξη & την Κοινωνική Συμπερίληψη σε τοπικό επίπεδο».

Το έργο EMV-LII στοχεύει στην υποστήριξη και ενίσχυση της συμμετοχής των μεταναστών στον από κοινού σχεδιασμό και υλοποίηση των τοπικών πολιτικών ένταξης, καθώς και στην εφαρμογή και ενίσχυση ουσιαστικών και βιώσιμων μηχανισμών συμμετοχής για την ένταξη σε τοπικό επίπεδο, όπως τα συμβούλια μεταναστών, τα εργαλεία ηλεκτρονικής συμμετοχής και η πολιτική συνηγορία. Το παραπάνω διακρατικό πρόγραμμα είναι 3ετές (2024-2027) και υλοποιείται σε Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Λουξεμβούργο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί προβολή της τριλογίας ντοκιμαντέρ «Παραλληλίες».Η σειρά αποτελεί ένα τρίπτυχο προφίλ ανθρώπων μεταναστευτικής καταγωγής που ζουν στην Ελλάδα και μια σπουδή στις πολυπλοκότητες της καθημερινής ζωής τους που παραμένουν αόρατες και άγνωστες στους πολλούς.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τη συμμετοχή μεταναστών και μεταναστριών, που ζουν στην πόλη του Ηρακλείου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και τη Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου #EMV_LII – Ενισχύοντας τις φωνές των μεταναστών για την Ένταξη & την Κοινωνική Συμπερίληψη σε τοπικό επίπεδο.
https://www.heraklionculture.gr/events/heraklionartcafe-anaptixiaki-irakleiou-emv_lii/

 Ημερ/νίες          03/09/2025 – 03/09/2026 19:00

Τοποθεσία          Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, Δημοτικό Κτίριο οδού Ανδρόγεω, Ηράκλειο

Είσοδος                Ελεύθερη