1822: Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Τουρκικός Στόλος αποβιβάζει δυνάμεις στη Σούδα.

1841: Εφευρίσκεται το συρραπτικό, από τον Σάμιουελ Σλόκαμ.

1846: Γίνεται για πρώτη φορά χρήση του αιθέρα ως αναισθητικού, από τον οδοντίατρο Γουίλιαμ Μόρτον.

1876: Επί κυβέρνησης του Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου, δίνεται η κυβερνητική έγκριση για τη σύσταση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

1877: Ιδρύεται με πρωτοβουλία της Βασίλισσας Όλγας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

1899: Ιδρύεται η Τράπεζα Κρήτης με έδρα τα Χανιά.

1911: Ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης, μητροπολίτης Γρεβενών, βρίσκει μαρτυρικό θάνατο από τους κομιτατζήδες.

1915: Στρατιώτης του Σερβικού Στρατού Ξηράς γίνεται ο πρώτος στην ιστορία που καταρρίπτει εχθρικό αεροσκάφος με πυρά εδάφους-αέρος.

1922: Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.

1929: Πρώτη πτήση επανδρωμένου πυραυλοκίνητου αεροσκάφους από το Γερμανό Φριτς Όπελ.

1939: Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Γερμανία, μετά την εισβολή της τελευταίας στην Πολωνία.

1943: Εκτελούνται στην Πάτρα δέκα Έλληνες πατριώτες από τους Γερμανούς.

1946: Ένοχοι κρίνονται 22 ηττηθέντες ηγέτες των ναζί για εγκλήματα πολέμου στην περίφημη Δίκη της Νυρεμβέργης. Ο Φον Ρίμπεντροπ και ο Γκέρινγκ καταδικάζονται σε θάνατο. Για τα εγκλήματα πολέμου εκ μέρους των Συμμάχων δεν πραγματοποιείται δίκη.

1950: Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απαγορεύει την είσοδο στη χώρα επισκεπτών, οι οποίοι είναι πολίτες χωρών με ολοκληρωτικό καθεστώς.

1951: Αδιέξοδο δημιουργείται από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, αφού δεν επιτρέπουν σε κανένα κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

1954: Τίθεται σε υπηρεσία το αμερικανικό υποβρύχιο «USS Nautilus» (SSN-571), το πρώτο σκάφος με πυρηνικό αντιδραστήρα στον κόσμο.

1966: Δημοσιεύεται το βούλευμα για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Παραπέμπονται σε δίκη 28 αξιωματικοί, με τις κατηγορίες της ένωσης προς στάση και συνωμοσίας προς εκτέλεση πράξεων εσχάτης προδοσίας. «Προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία» για τους πολιτικούς Ανδρέα Παπανδρέου, Παύλο Βαρδινογιάννη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και Στυλιανό Χούτα.

1967: BBC Radio 1, BBC Radio 2, BBC Radio 3 και BBC Radio 4 ξεκινούν τη λειτουργεία τους.

1968: Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό το Boeing 747.

1969: Η Αθήνα αρχίζει να υδροδοτείται από τον Μόρνο.

1975: Πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση το ελικόπτερο AH-64 Apache.

1979: Διεξάγεται η 1η αγωνιστική του πρώτου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας που διοργανώνει η ΕΠΑΕ.

1980: Γίνεται το περίφημο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Πλοίο προερχόμενο από Ιταλία που ήταν φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα ναυάγησε, ενώ σήμερα ο τόπος όπου βρίσκεται το πλοίο αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο.

1982: Ο Ανδρέας Παπανδρέου εξαγγέλλει μέτρα για τη Δικαιοσύνη, που αφορούν αύξηση των δικαστών, εθελουσία έξοδο από το Σώμα και νέες προσλήψεις.

1988: Υποβολή του Ανδρέα Παπανδρέου σε εγχείρηση αντικατάστασης της καρδιακής αορτικής βαλβίδας στο νοσοκομείο «Χέρφιλντ» του Λονδίνου.

1987: Το «Γκάζι», το παλιό εργοστάσιο, μεταβάλλεται σε κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ.

1991: Αρχίζει το τελευταίο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, αφού από την επόμενη χρονιά θα γίνει διεθνές.

1999: Ανακοινώνεται το νέο σήμα (ένα στεφάνι ελιάς) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

2003: Δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος αερομεταφορών στην Ευρώπη και ο τρίτος στον κόσμο, με τη συγχώνευση της ολλανδικής KLM και της γαλλικής Air France.

2020: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας ακυρώνει την προβολή της ταινίας Gate to Heaven, μιας ταινίας για τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.